KerékpározásEgy nap alatt a Mount Everestre

2020. május 28., csütörtök, Sport

Egy nap alatt a Mount Everest magasságának megfelelő 8848 méteres szintkülönbséget akar leküzdeni Emanuel Buchmann, a francia országúti kerékpáros körverseny tavalyi negyedik helyezettje.

  • Fotó: telegraph.co.uk
    Fotó: telegraph.co.uk

A német kerekes pénteken az ausztriai Ötz-völgyben vág neki a megerőltető kísérletnek az 1050 méter magas Haiminger-hegyen, amelyre egy tíz kilométeres emelkedő vezet fel. „Egyedül fogok fel-le tekerni, amíg a 8848 méteres szintkülönbséget elérem. Úgy számolom, hogy kilenc órán át leszek a nyeregben” – jelentette ki a Bora–Hansgrohe csapat versenyzője, aki edzés közben eddig legtöbb 5500 méteres szintkülönbséget teljesített egy nap alatt. „A koronavírus-járvány miatti kény­szerszünetben egyhangúan telnek a napok, ezért vetődött fel bennem ez az őrült ötlet.”

A hegymenet során Buchmann pénzadományokat gyűjt az interneten, méterenként tíz euróval számolva 88 ezer eurót kíván összeszedni, amit jótékony célra ajánl fel. A 27 éves hegyimenő az akcióval egyszersmind a Tour de France-ra is készül, amely a pandémia miatt június 27. helyett augusztus 29-én rajtol el Nizzából.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1682
szavazógép
2020-05-28: Sport - :

48 évesen is folytatja Jaromír Jágr (Jégkorong)

A cseh jégkorong élő legendája, Jaromír Jágr 48 évesen sem hagy fel a hokival: szülővárosa, Kladno – amúgy általa tulajdonolt – klubcsapata helyett a következő idényben az élvonalbeli Trinec együttesében folytathatja játékoskarrierjét.
2020-05-28: Sport - :

Sportvilág

Forma–1. A világbajnok Mercedest irányító Toto Wolff lett egy szavazáson minden idők legjobb Forma–1-es csapatfőnöke. Az osztrák sportvezető az autosport.com szaklap voksolásán, 18 nemzetközi szakértő véleménye alapján végzett az első helyen, megelőzve az exferraris francia Jean Todtot és a saját istállóját megalapító Frank Williamset. „Örülök ennek az elismerésnek, de ez a múltról szól, nem a jövőről.