Még több kedvezményezett

2020. május 28., csütörtök, Belföld

Kiterjesztette a képviselőház a havi bruttó 2500 lejes kockázati pótlékban részesülők körét. A parlament alsóháza, döntő fórumként tegnapi ülésén módosította a kormány 2020/43-as sürgősségi rendeletét, amely a koronavírusos betegek ellátásában részt vevőknek járó kockázati pótlék odaítélését is szabályozza.

A döntés értelmében a 2500 lejes pótlékot az időseket, gyermekeket vagy fogyatékkal élőket és más sérülékeny kategóriákat ellátó magán és állami szociális intézmények személyzete is megkapja a szükségállapot teljes idejére. Részesül a pótlékból továbbá a családorvosi rendelők, orvosi laboratóriumok, orvosi képalkotó központok, járóbeteg-szakrendelők, gyógyszertárak és fogászati rendelők, valamint azon egészségügyi szolgáltatók személyzete is, amelyek a szükségállapot ideje alatt is folytatták tevékenységüket, és szerepelt a nyilvántartásukban vagy kezeltek olyan pácienst, aki fertőzésgyanús vagy koronavírus-fertőzött volt, illetve ha az alkalmazottak megfertőződtek munkavégzés közben. Jogosultak a pótlékra azok az iskolaorvosok és egészségügyi asszisztensek is, akik karanténban levő személyeket láttak el.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1513
szavazógép
2020-05-28: Belföld - :

Eurómilliárdok az újrainduláshoz

Románia 19,626 milliárd eurót kaphat az Európai Uniótól a gazdaság újraindítására. Az összeg része annak a 750 milliárd eurós gazdaságélénkítő csomagnak, amellyel az Európai Bizottság segítené a befektetéseket és a talpra állást a tagállamokban a koronavírus-válság után.
2020-05-28: Belföld - :

Lélekbeli és szívbeli zarándoklatra biztatnak (Csíksomlyói búcsú)

Csíkszereda Polgármesteri Hivatala lélekbeli, a ferences szerzetesek szívbeli zarándoklatra biztatják mindazokat, akik a szombati csíksomlyói búcsúra készültek. A polgármesteri hivatal a honlapján közzétett közleményben ismételte el: a járványhelyzet miatt idén rendhagyó módon kell megünnepelni „a Kárpát-medence legjelentősebb keresztény ünnepét”.