Sepsiszentgyörgyön ünnepelnének a nacionalisták

2020. június 3., szerda, Közélet

Mihai Marin Tîrnoveanu, a Calea Neamului nacionalista szervezet vezetője tegnap este bejelentette, hogy június 4-én 14 órakor a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul szobornál ünneplik meg Trianon napját.

  • Fotó: Facebook / Mihai Marin Tîrnoveanu
    Fotó: Facebook / Mihai Marin Tîrnoveanu

Az egyesület múlt csütörtökön az úzvölgyi katonai temetőben emlékezett a román hősökre.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 755
szavazógép
2020-06-03: Belföld - :

Háromszéken csökkent az átlagbér

Döbbenetes adatok láttak nyilvánosságot tegnap: Kovászna megyében nemcsak a bérek alacsonyabbak, mint máshol, hanem csökkentek is tavalyhoz képest.
2020-06-03: Máról holnapra - Nagy D. István:

Mérgezett ajándék

Akár stílusos gesztusként is értékelhetnénk a kormány döntését, hogy pontosan gyereknapra időzítették a járványügyi szigorítások lazításának talán legjobban várt szeletét, a vendéglátóhelyek kerthelyiségei, a strandok és napozók megnyitását. Nagy kár ugyanakkor, hogy még e szerény értékelés is csak feltételes lehet.