Közösen készítik el az Összetartozás borát

2020. június 8., hétfő, Magazin

A Kárpát-medence valamennyi borvidékéről érkező, jellegzetes helyi szőlőfajtákból készült fehérborok házasításából készíti el az Összetartozás borát a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete.

  • Illusztráció. Foró: Egri Hírek
    Illusztráció. Foró: Egri Hírek

Száz éve választják el egykori történelmi borvidékeinket egymástól országhatárok. Az évforduló alkalmából egy közös borban szeretnénk újra egyesíteni a Kárpát-medence szőlőterületeit. Felkérjük ezért a magyar borászokat, csatlakozzanak felhívásunkhoz, és készítsük el közösen összetartozásunk borát – áll a Külhoni Magyar
Borászok Egyesülete felhívásában.
A Czap Sándor felvidéki bortermelő ötlete alapján, a nemzeti összetartozás napján, június 4-én meghirdetett felhívás célja, hogy a Kárpát-medence összes borvidékéről összeállított fehér házasítást egy másik szimbolikus dátumon, augusztus 20-án mutathassák be. A borból a tervek szerint 1100 litert palackoznak majd. A programhoz bármely magyar bortermelő csatlakozhat száraz fehér, 2019-es évjáratú borával, amely jellegzetes kárpát-medencei szőlőfajtákból készült. A közös bor arculatára a Külhoni Magyar Borászok Egyesülete pályázatot ír ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 435
szavazógép
2020-06-08: Magazin - :

Szétszakítottak – Trianon a hétköznapi ember szemével (A Budapesti Operettszínház online musicalje)

A Budapesti Operettszínház Szétszakítottak címmel készített online musicalt, amely Trianon történetét mutatja be a hétköznapi emberek szemével. Kiss-B. Attila főigazgató elmondta, a koronavírus-járvány miatt maguk is „szétszakítva” hozták létre a művet, hiszen a zeneszerző Cári Tibor (a Ruben Brandt, a gyűjtő zeneszerzője) Erdélyben él, a szövegeket író Dolhai Attila pedig Magyarországon, és a művészek is – otthon vagy otthonuk közelében – maguk vették fel jeleneteiket.
2020-06-08: Magazin - :

Egy magyar klasszikus: Arany Ászok (Sörcsap – a székely sörkalauz)

Egy magyar klasszikus, ami a könnyebb pilseni sörök kategóriába tartozik. A reklámszöveg szerint kristálytiszta vízből és kizárólag természetes alapanyagokból főzik, ez pedig kiegyensúlyozott ízt, aranyló ragyogást ad neki.