AutósportNASCAR-viadal nézőkkel

2020. június 11., csütörtök, Sport

Bár csak erősen korlátozott számban, de nézőket is beengednek a júniusi két futamra az Egyesült Államok legnépszerűbb autósport-sorozatában, a NASCAR-ban.

  • Fotó: sportingnews.com
    Fotó: sportingnews.com

A szervezők közölték, a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítése Florida és Alabama államban is érvényes, így lehetővé vált, hogy Miamiban és Talladegában a szurkolók bemehessenek a lelátóra. Az előbbi helyszínen vasárnap ezer, az utóbbin június 21-én 5000 néző figyelheti élőben a küzdelmeket. A kötelező távolságtartással biztosan nem lesz gond, a talladegai létesítmény vezetője például közölte: a tribünök mintegy 1,3 kilométer hosszan övezik az ovális pályát.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 768
szavazógép
2020-06-11: Sport - :

Újabb vb-futamot töröltek (Autósport)

A koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg a Wales Ralit, amely az idei világbajnoki sorozat utolsó előtti versenye lett volna.
2020-06-11: Kitekintő - :

Jean-Louis Harouel: Baloldali emberi jogok: az abortusz jó, a halálbüntetés rossz (Párizsi levelek)

A halálbüntetés kérdésének felvetése ma egyértelműen tabusértés. Nincs jogunk szabadon beszélni róla, nem lehet vele kapcsolatban önálló véleményünk. Meg kell hajolnunk egy hivatalos, vallásos jellegű „igazság” előtt: a halálbüntetés gonosz, az eltörlése jó dolog. Az európaiaknak tilos arra gondolkodniuk, hogy egy nap majd visszaállítható lesz a halálbüntetés, amelynek tiltását bevésték az emberi jogok európai egyezményébe, hogy kivonják az állampolgárok szuverén döntéseinek köréből. Ezzel nemcsak a demokrácia sérült, hanem egy furcsa jog is született.