Iohannis fellebbezett

2020. június 17., szerda, Belföld

Klaus Iohannis államelnök megtámadta a bukaresti ítélőtáblánál azt az ötezer lejes bírságot, amelyet az Országos Diszkriminációellenes Tanács rótt ki rá a Székelyföld autonómiastatútumának törvénytervezete kapcsán tett nyilatkozata miatt.

  • Fotó: libertatea.ro
    Fotó: libertatea.ro

A fellebbezést, amely a tanács május 20-án hozott 443-as határozatának eltörlését kéri, pénteken nyújtották be a bírósághoz. Az ítélőtábla még nem tűzte ki a per elkezdésének időpontját.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 387
szavazógép
2020-06-17: Belföld - :

Isărescu is besúgó volt?

A bukaresti ítélőtáblához fordult a Securitate Irattárát Vizsgáló Országos Tanács, kérve annak megállapítását, hogy a Román Nemzeti Bank (BNR) kormányzója, Mugur Isărescu együttműködött a Securitatéval.
2020-06-17: Közélet - Iochom István:

Szeptemberre halasztották a tárgyalást (A román állam az ozsdolai közbirtokosság ellen)

Tegnap 15 órára tűzték ki a kézdivásárhelyi bíróságon a román állam által a pénzügyminisztériumon keresztül az ozsdolai Láros Közbitokosság ellen indított per nyolcadik tárgyalását, amely egy óra késéssel kezdődött és alig pár percet tartott. Mivel öt nappal a tárgyalás előtt, illetve tegnapig Alexandru Țifrea kijelölt szakértő nem csatolta a perirathoz a szakértői véleményezés hozzávetőleges összegét és annak elkészítési határidejét, Vasile Liviu Daniel ítélőbíró a következő tárgyalást szeptember 22-én 15 órára tűzte ki. Amúgy Székely János ügyvéd is egy hosszabb időt kért a következő tárgyalásig.