Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

LabdarúgásNegatív a tesztjük, játszhatnak a Sepsi OSK ellen

2020. június 19., péntek, Sport

A tizennyolcszor bajnok FC Dinamo az első volt a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, amelynek mérkőzését elhalasztották, mert kiderült, hogy a kisegítő személyzet egyik tagja koronavírus-fertőzött lett. A napokban elvégezték az ötödik tesztet a bukaresti klub játékosain és szakmai stábján, így vasárnap 17 órától pályára léphetnek a Sepsi OSK ellen a Ștefan cel Mare Stadionban az alsóházi rájátszás 5. fordulójában.

  • Henning János felvétele
    Henning János felvétele

Az FC Dinamo tegnap kapta meg az eredményeket, és kiderült, hogy a labdarúgók mellett a szakmai stáb is negatív tesztet produkált, így minden akadály elhárult, hogy újból edzésbe álljanak. Egy héttel korábban a fővárosi klub szertárosáról derült ki, hogy fertőzött, így a csapat a kényszerpihenő után nem is léphetett pályára az 1. Liga rájátszásának alsóházában. Az Adrian Mihalcea irányította együttes tegnap már edzésbe állhatott, vasárnap pedig a Sepsi OSK ellen játsszák első mérkőzésüket. A Chindia Târgoviște és az FC Hermannstadt ellen elmaradt találkozókat későbbi időpontokban pótolják.

A háromszéki gárda és az FC Dinamo az alapszakaszban már kétszer farkasszemet nézett egymással. A fővárosi együttes szeptemberben három ponttal távozott Sepsiszentgyörgyről Daniel Popa találatának köszönhetően, majd a decemberi bukaresti visszavágón a Sepsi OSK örülhetett, hiszen Dan Nistor góljára Goran Karanović duplája válaszolt. Vasárnap a csapatok kilencedszer találkoznak egymással, az örökmérleg szerint kétszer a székelyföldi, négyszer pedig a fővárosi alakulat diadalmaskodott, és kétszer gól nélküli döntetlent játszottak.

A napokban az FC Botoșani is újrakezdhette az edzéseket, ugyanis a szakmai stáb és a játékosok sem fertőződtek meg. Korábban a moldvai klub csapatorvosáról derült ki, hogy pozitív lett a teszteredménye, a teljes játékoskeretnek és a szakmai stábnak karanténba kellett vonulnia, a Craiova elleni mérkőzést el kellett halasztani. A héten elvégezték az újabb koronavírustesztet, és kiderült, mindegyik negatív. A csapat újrakezdheti az edzéseket, és az eredeti menetrend szerint szombaton 20 órától pályára lép a Kolozsvári CFR elleni hazai találkozón a felsőházi rájátszás 4. fordulójában.

A Marius Croitoru irányította FC Botoșani is zsúfolt program elé néz, hiszen az éllovas elleni mérkőzés után sorozatban három kiszállása lesz. Kedden kell bepótolja a Craiova elleni elhalasztott meccset (20 óra), majd jövő pénteken a Medgyesi Gázmetán vendégeként játszik (20 óra), ezt követően pedig az FCSB lesz az ellenfele.

Az alsóházi rájátszás 5. fordulójának programja: FC Voluntari–Jászvásári Poli (vasárnap, 13 óra), FC Dinamo–Sepsi OSK (vasárnap, 17 óra), Academica Clinceni–Chindia Târgoviște (hétfő, 17 óra), FC Viitorul–FC Hermannstadt (hétfő, 20 óra). A felsőházi rájátszás 4. fordulójának programja: Craiova–Astra Giurgiu (ma 20 óra), FC Botoșani–Kolozsvári CFR (szombat 20 óra), FCSB–Medgyesi Gázmetán (vasárnap, 20 óra).

Eredmény, alsóházi rájátszás, 4. forduló: Chindia Târgoviște–FC Viitorul 2–1 (gólszerzők: Neguț 10., 89., illetve Matei 85.). (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 968
szavazógép
2020-06-19: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-06-19: Sport - :

Októberben és novemberben rendezik az Eb-pótselejtezőket (Labdarúgás)

A magyar és a román labdarúgó-válogatott is októberben játssza le az eredetileg márciusra tervezett, Bulgária és Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt. A kontinensviadalt, amelynek részben Budapest és Bukarest is házigazdája, a koronavírus-járvány miatt már korábban jövő nyárra halasztották.