Járványügyi helyzet Háromszéken Tizenkilenc új fertőzött

2020. június 22., hétfő, Közélet

Múlt vasárnaptól tegnapig tizenkilenc új koronavírusos esetet jegyeztek Kovászna megyében, közülük tizenegyet az elmúlt két nap alatt. Az országos Stratégiai Kommunikációs Törzs tegnap déli jelentésében Kovászna megye 264 fertőzöttel szerepel a járvány kezdete óta, a megyei kormányhivatal  közlése szerint közülük 211-en meggyógyultak.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

A megyei közegészségügyi igazgatóság adataira hivatkozva a prefektúra tegnap arról tájékoztatott, hogy a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban jelenleg huszonkilenc háromszéki és nyolc Brassó megyei fertőzöttet kezelnek, a járvány kezdete óta 5011 tesztet végeztek a megye lakosainak körében. Intézményes karanténban tizennégyen vannak, akik teszteredményeiket várják, 748-an otthoni elkülönítésben tartózkodnak. A tegnapi tájékoztatóban nem közöltek egyetlen olyan esetet sem, amely a járványügyi korlátozások megszegése miatti büntetésről szólna. (fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 123
szavazógép
2020-06-22: Közélet - Hecser László:

Bedő Csongor új háza (Bibarcfalva)

Tegnap délben adták át hivatalosan a tavaly júniusban tűzkárt szenvedett bibarcfalvi Bedő Csongornak újjáépített háza kulcsait. A felszólalók az erdővidéki összefogást emelték ki: ha a szükség úgy kívánja, nem csak a bajba jutottat ismerők, a hozzá közel állók cselekednek érdekében, hanem a tájegység minden lakója. A számok is ezt bizonyítják: a háromezernél több adakozó azt jelenti, hogy a környéken lakó családok szinte fele valamilyen módon hozzájárult a kezdeményezés sikeréhez.
2020-06-22: Közélet - :

Nem kell maszk az óvodásoknak

Az elmúlt csütörtökön megjelent, Kovásznai oktatás – Biztonságra törekednek című írásunkban arról számoltunk be, hogy a fürdőváros napközis óvodájában a nyári időszakban a gyerekek is szájmaszkot kell majd viseljenek.