Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Fertőzött román vendégmunkások egy német vágóhídon

2020. június 22., hétfő, Világfigyelő

Koronavírussal fertőződött meg a németországi Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Rheda-Wiedenbruck település vágóhídjának 1300 alkalmazottja, a fertőzöttek mintegy fele román állampolgár – derül ki a külügyminisztérium tegnapi közleményéből.

  • Fotó: gn-online.de
    Fotó: gn-online.de

A Románia bonni főkonzulátusa által szerzett információk szerint a vállalat vezetősége a cég tevékenységének felfüggesztése mellett döntött, és 7000 személyt karanténba helyeztek. Szombaton arról tájékoztatták a konzuli hivatalt, hogy 17 román állampolgár megszökött a karanténból, azonosításuk folyamatban van.

Az eddigi adatok alapján mintegy 1300 alkalmazottnál mutatták ki a koronavírus jelenlétét, a fertőzöttek körülbelül fele román állampolgár. A megbetegedések magas száma miatt a kelet-vesztfáliai Gütersloh teljes körzetében vesztegzárat rendelhetnek el, amennyiben a helyzet megkívánja – derül még ki a külügy közleményéből, melyben azt is leszögezik, hogy ez idáig egyetlen, az érintett vállalatnál dolgozó román állampolgár sem fordult konzuli segítségért Románia bonni főkonzulátusához.

A külügyminisztérium szerint a bonni román főkonzul már járt a szóban forgó német vállalatnál május 11-én, miután a helyi médiában olyan információk jelentek meg, miszerint a munkáltató visszatartotta az ott dolgozó román állampolgárok személyi iratait. Akkor a munkáltató azt mondta, hogy mintegy hatezer román állampolgár dolgozik a vállalatnál, de akkor még nem volt tudomásuk koronavírusos megbetegedésről az alkalmazottak körében. Románia bonni főkonzulátusa állandó kapcsolatban áll mind a vállalat, mind az ottani helyi hatóságok képviselőivel és készen áll konzuli segítséget nyújtani az érintetteknek – szögezi le a közlemény.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 968
szavazógép
2020-06-22: Közélet - Fekete Réka:

Fontos az időpont betartása (Járóbeteg-rendelés a megyei kórházban)

Aki lefoglal magának egy adott időpontot egy járóbeteg-rendelőben és nem jelentkezik a visszaigazolt időpontban, elveszi más páciens lehetőségét, hogy szakorvoshoz jusson – véli András-Nagy Róbert, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere. A kórházvezető ezt annak kapcsán mondta, hogy a rendelők újraindítása után azt tapasztalták, egyes szakrendelőkben a listán szereplők jó része nem jelent meg az adott időpontban.
2020-06-22: Belföld - :

Több a fertőzött Hargita megyében

Az elmúlt 24 órában 315 új fertőzést igazoltak Romániában, a nyilvántartott fertőzöttek száma 24 045-re emelkedett – közölte vasárnap a Stratégiai Kommunikációs Törzs.