Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

KézilabdaA világbajnokkal egy csoportban

2020. június 23., kedd, Sport

Hollandia után Horvátország és Szerbia csapatát kapta csoportellenfélnek a magyar női kézilabda-válogatott a decemberi norvég–dán közös rendezésű Európa-bajnokság bécsi sorsolásán.

  • Fotó: M4 Sport
    Fotó: M4 Sport

A magyar válogatottat a 2. kalapból húzták ki, és az már az előzetes besorolás óta ismert volt, hogy a trondheimi C-csoportban szerepel majd a világbajnoki címvédő Hollandia társaságában. A magyarok a szerbekkel a Győrben sorra kerülő jövő márciusi olimpiai selejtezőtornán is megmérkőznek. Szerbia önállóvá válása óta négyszer találkoztak a csapatok, a magyarok háromszor nyertek és egyszer veszítettek. Legutóbb 2015-ben a dániai világbajnokságon játszottak egymással, amikor a csoportkör második fordulójában a magyar együttes hat góllal győzött.

A hollandokkal szemben negyven győzelem és négy vereség az eddigi magyar mérleg, viszont a két együttes legutóbbi találkozóját az ellenfél nyerte 2018-ban a franciaországi Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában. Ugyanazon a tornán, két nappal később a magyar együttes hat góllal legyőzte a horvátokat, így az egymás elleni mérleg magyar szempontból egy döntetlen, kilenc vereség és 17 győzelem.

A december 3. és 20. között sorra kerülő tornán 16 csapat szerepel és 47 mérkőzést rendeznek. A csoportmeccseket Trondheim mellett Herningben és Frederikshavnben rendezik, a középdöntőre (AB- és CD-ág) Herningben és Stavangerben, a döntő hétvégére pedig Oslóban kerül sor. A koronavírus-járvány miatt a selejtezősorozatból csak az első két fordulót tudták megrendezni, ezért az európai szövetség (EHF) úgy döntött, hogy az előző kontinenstornán szerepelt csapatok vehetnek részt az idei Európa-bajnokságon is.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztása: * A-csoport (Herning): Dánia, Franciaország, Szlovénia, Montenegró * B-csoport (Frederikshavn): Svédország, Oroszország, Csehország, Spanyolország * C-csoport (Trondheim): Hollandia, Magyarország, Horvátország, Szerbia * D-csoport (Trondheim): Norvégia, Románia, Németország, Lengyelország.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 976
szavazógép
2020-06-23: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-06-23: Sport - :

Négy magyar csapat a főtáblán (Kézilabda)

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) döntésének értelmében négy magyar együttes lehet a főtáblán a kézilabda Bajnokok Ligájában. A csoportkör sorsolására július 1-jén kerül sor.