Esterházy Péterről készült fotókat gyűjtenek

2020. június 23., kedd, Magazin

Esterházy Péterről készült fotókat, dokumentumokat gyűjt az Esterházy Péter és Gitta Könyvtárat kezelő Evangélikus Országos Gyűjtemény – közölte az intézmény.

  • Esterházy Péter Sepsiszentgyörgyön 2013 decemberében.  Fotó: Albert Levente
    Esterházy Péter Sepsiszentgyörgyön 2013 decemberében. Fotó: Albert Levente

A felhívás szerint várják a 2016-ban elhunyt Kossuth-díjas íróról – például dedikálások alkalmával – készült fényképeket, illetve a könyvbejegyzésekről, dedikációkról készült fotókat. Emellett küldhetők az Esterházy Péterrel való találkozásokról szóló, legfeljebb háromezer karakteres szöveges beszámolók is. A fényképeket, dokumentumokat az eogy@lutheran.hu címre várják, a gyűjtésnek határideje nincs, egy ember több fotót, dokumentumot is küldhet. A beérkezett anyagokat folyamatosan közzéteszik a gyűjtemény honlapján, nyomtatásban azonban csak a tulajdonos engedélyével közlik.

Zászkaliczky Zsuzsanna, a könyvtár egyik kurátora elmondta: a virtuális gyűjtemény létrehozásának célja, hogy megörökítsék és hozzáférhetővé tegyék az író és olvasói személyes kapcsolatának dokumentumait. Az evangélikus egyház áprilisban jelentette be, hogy az Esterházy család nekik ajándékozta az író és felesége közös családi könyvtárát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1207
szavazógép
2020-06-23: Magazin - :

Végső búcsút vettek Kő Pál szobrászművésztől

Családja, tanítványai, barátai és tisztelői körében vettek végső búcsút szombaton Kő Pál szobrászművésztől a magyarországi Heves város temetőjében. Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész, egyetemi tanár, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja életének 80. évében hunyt el június 7-én.
2020-06-23: Gazdakör - Bokor Gábor:

Új székhelyen a megyei egyesület

Saját tulajdonú székhelyre költözött a Kovászna Megyei Szarvasmarha-tenyésztők Egyesülete. A sepsiszentgyörgyi Csíki negyedben található irodaházban az adminisztratív és az operatív személyzet is új otthonra lelt. A székhelyet múlt szerdán avatták, a megyei egyesület vezetőtestülete mellett helyi gazdaszervezetek, a megye agrárintézményei, a mezőgazdasággal kapcsolatban álló hivatalok képviselői is jelen voltak.