Gólyamentés Lemhényben

2020. június 24., szerda, Közélet

Hétfő este Kelemen Zoltán és Lukács Botond alsólemhényi lakos jelezte, hogy a rengeteg eső miatt egy mellékutcában a villanyoszlopon levő nagy gólyafészek annyira beázott, hogy a szél földre borította.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

A fészekben öt gólyafióka volt, közülük kettő nem élte túl a zuhanást. Forró Béla, a kézdivásárhelyi Székely Kutyaklub vezetője, a kutya­menhely működtetője aznap 22 órakor kiszállt a helyszínre, addig az egyik közelben lakó az életben maradt három gólyafiókát bevitte a portájára. Forró Béla a kutyamenhelyre vitte a megmentett gólyákat. Tegnap reggelre még egy gólyafióka elpusztult az esés okozta sérülései miatt. A megmaradt két gólyafiókát Forró Béla tegnap délután apró halakkal meg tudta etetni, mint elmondta, bízik abban, hogy a két apróság közül bár az egyiket sikerül felnevelni majd.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2020-06-24: Közélet - :

Száznál is több az óvás (Elégedetlen nyolcadikosok)

A tegnap déli fellebbezési határidő lejártáig 111 óvást nyújtottak be a háromszéki nyolcadikosok, magyar nyelv és irodalomból harminckettőt, román nyelv és irodalomból negyvenötöt és matematikából harmincnégyet – tájékoztatott a megyei tanfelügyelőség.
2020-06-24: Közélet - Fekete Réka:

Véget ért a karanténfesztivál (Outsider music fest)

Erdélyi, magyarországi és hollandiai együttesek részvételével tartották meg a kilencedik zenei fesztivált fogyatékkal élők számára, amely a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány kezdeményezésére jött létre, idén a háromszéki megyeközpontban bejegyzett United by Music Alapítvány is bekapcsolódott a szervezésbe. A virtuális térben megtartott karanténfesztivál pénteki zárónapján együtt énekeltek a sérült zenészek és mentoraik.