Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

AtlétikaLefújtak két maratonversenyt

2020. június 26., péntek, Sport

A koronavírus-járvány miatt nem kerül sor a novemberre kiírt New York Marathonra, valamint a szeptemberben rendezendő Berlin Marathonra sem.

  • Fotó: Facebook / Berlin-Marathon
    Fotó: Facebook / Berlin-Marathon

Az Egyesült Államokban a szervezők a döntést a futók, szurkolók, önkéntesek és stábtagok egészségének védelme érdekében hozták. „A New York Marathon törlése hihetetlen csalódás minden érintettnek, de egyértelműen erre az elhatározásra kellett jutnunk az egészségügyi és biztonsági szempontok figyelembevételével” – áll a közleményben. A New York mind az öt városrészét érintő viadalt tavaly 53 640 futó fejezte be.

A németországi verseny szervezői a maguk részéről már áprilisban bejelentették, hogy szeptember 27-én nem kerülhet sor a 47. Berlin Marathonra, miután október 24-ig tilos ötezer főnél több embert megmozgató rendezvényt tartani a német fővárosban. A szerdán közölt döntés hátterében az áll, hogy az év későbbi szakaszában sem tudják megrendezni a viadalt.

A hat nagy maraton közül így a világjárvány miatt három biztosan elmarad ebben az évben: május végén jelentették be, hogy 1897 óta először nem kerül sor a Boston Marathonra, a Tokyo Marathon pedig márciusban alig több mint kétszáz hivatásos futó részvételével zajlott. A londoni versenyt április 26-ról október 4-re halasztották, egyedül a Chicago Marathon szervezői nem jelentettek be semmilyen változást az októberre kiírt verseny kapcsán.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 974
szavazógép
2020-06-26: Sport - :

Gheorghe Hagi csapata látogat Sepsiszentgyörgyre (Labdarúgás, 1. Liga)

A Román Kupa elődöntőjében aratott fantasztikus győzelem után a Sepsi OSK szombaton ismét pályára lép. A piros-fehér mezesek 20 órától az FC Viitorul csapatát fogadják a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásának 6. fordulójában.
2020-06-26: Nyílttér - :

Nem kellene csúsztatni (Vita)

Soha nem szerettem semmilyen problémát üzengetéssel vagy a sajtón keresztül rendezni, mindig azt tartottam korrektnek, hogy az ember szemébe nézzek és vállaljam a felelősséget döntéseimért, tetteimért. Sajnos, az örökös kézdivásárhelyi vízgondokat a Közüzemek vezetősége inkább hárítja – olyan állításokkal, amelyek enyhén szólva csúsztatások –, mintsem megoldja.