Táncház szüreti bállal

2008. október 9., csütörtök, Közélet

Boldog új évet! — köszöntötte Benkő Éva, a Guzsalyas Alapítvány elnöke a nagyszámú gyereket és szülőt a szüreti bállal egybekötött évadnyitó táncház alkalmával a temérdek szőlővel, almával, színpompás őszi levelekkel, termésekkel díszített sepsiszentgyörgyi Míves Házban tegnap délután.

Aztán mesével folytatta, bekapcsolva a hallgatóságot, majd a Folker együttes zenéjére táncra perdültek a kisiskolások és óvodások, no meg szüleik, s folyt a mulatság. Közben elnézték, ha valaki szőlőt csent, később már enni is lehetett — módjával —, míg végül szabad prédává vált a fél mázsa szőlő. Ez, a tizennegyedik évadnyitó kivételesen szerdára sikeredett, ám a hagyományos gyerek táncházat továbbra is keddenként tartják — gyermeknapig.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1286
szavazógép
2008-10-09: Máról holnapra - Farcádi Botond:

Ha a tisztességes munkának nincs eredménye

Pénzügyminiszterként gondolkodik mostanság a romániai társadalom jelentős rétege, politikai elemzők, bankszakemberek, vállalkozók, de még a magánszektorban dolgozók is aggódva figyelik, mi történik, ha valóban megemelik a pedagógusok, az orvosok, a hivatalnokok fizetését, milyen hatása lesz ennek az inflációra, megbírja-e az állami költségvetés, elszabadul-e a lej—euró árfolyam, miben nyilvánulnak meg a gazdasági világválság következményei.
2008-10-09: Közélet - Váry O. Péter:

Sztrájk a közigazgatásban

Ma reggel 8—10 óra között munkabeszüntetéses figyelmeztető sztrájkot tartanak a közigazgatásban dolgozó alkalmazottak, követelésük nem teljesítése esetén pedig jövő csütörtöktől általános sztrájkot hirdetnek meg.