SepsiszentgyörgySok az aprómunka

2020. június 26., péntek, Közélet

Városszerte több helyszínen dolgoznak a Sepsi útépítő cég emberei – közölte Antal Árpád polgármester. A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tulajdonában levő vállalat kisebb javítási munkálatokat végez: az Esthajnalcsillag, az Olt, a Benedek Elek és a Vasile Goldiș utcában járdát javítanak (utóbbi helyen az úttest koptatórétege is megújul a közeljövőben), az Attila-hegyen, valamint a Dózsa György, Bolyai János és Mikes Kelemen utcában lámpatesteket cserélnek, több másik utcában útjelzéseket festenek, folytatják a gyalogátjárók melletti, parkolóként használt területek lezárását, az aknatetők cseréjét, és a zöldövezetek gondozásában is részt vesznek: csemete- és virágültetésben, gyomirtásban, kaszálásban. Az Andrei Șaguna utca (a dohánygyári hegy) felújítása befejeződött, már csak a közlekedési táblákat kell kihelyezni és az útjelzéseket felfesteni.

A polgármester elmondta: a gyalogátjárók melletti területeket a gyalogosok biztonsága miatt zárják le, a zebrák szélén parkoló autók mögül ugyanis sokszor váratlanul léptek a kocsik elé a járókelők. Nem voltak mindennaposak az ebből adódó balese­tek, de „évente egy is sok”, és remélik, hogy így kevesebb lesz. Felszámoltak ugyan néhány parkolóhelyet, de inkább azért van kevesebb belőlük mostanában, mert mindenhol ingyenesen meg lehet állni az autóval – vélekedett.

Antal Árpád elmondta: a fizetéses parkolás nem elsősorban a bevételek, hanem a szabályozó jellege miatt fontos. A helyi rendőrség nélkül nem lehet ellenőrizni a parkolási szabálytalanságokat (de sok egyebet sem), és bár az önkormányzatok már kérték a belügyminisztériumot (amely a koronavírus-járvány kezdetén helyezte saját alárendeltségébe ezeket a szerveket, amelyeket most is helyi költségvetésből fizetnek), hogy engedje vissza őket eredeti feladataik ellátására, ez nem történt meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 954
szavazógép
2020-06-26: Közélet - Váry O. Péter:

Emléket állítanak a jeles szülötteknek (Szentivánlaborfalva)

A szentivánlaborfalvi közös temetőben szombaton kivételes eseményre kerül sor: harminc kopjafát avatnak az ikerfalu nevezetes személyiségeinek emlékére. A kezdeményezés nem csak azért figyelemre méltó, mert a százhúsz éve „összeházasodott” két falu ilyképp adózik nagyjai előtt, hanem azért is, mert a példa követendő. Hiszen az elmúlt harminc esztendőben minden településünk megtisztelte neves szülöttjét, de az emlékjelek szétszórva: szülőházon, temetőkben, köztereken állanak – így, egy helyen azonban impozáns, monumentális emlékhellyé válhatnak.
2020-06-26: Belföld - :

Moldváé lett a Békás-szoros

A moldvai felek javára dőlt el a Békás-szorosért folyó per: a Ploiești-i Táblabíróság tegnap kimondott jogerős ítéletében Almásmező (Bicaz Chei) javára döntötte el a határvitát.