Megóvta a zavaros módosítást

2020. június 26., péntek, Belföld

Alkotmányossági kifogást emelt Klaus Iohannis államfő az iskolai egészségügyi nevelés bevezetéséről szóló törvény ellen.

A jogszabály többek között előírja, hogy az iskoláknak – szülői beleegyezéssel – az „életre felkészítő oktatásban” kell részesíteniük a tanulókat, amelynek része kell hogy legyen az „egészségügyi nevelés” is a nemi betegségek és a kiskorúak teherbe esésének megelőzése céljából. Iohannis többek között azt kifogásolja, hogy a képviselőház – amely döntő házként 63 módosítást eszközölt a tervezeten –, olyan előírásokat is bevezetett, amelyek kapcsán a szenátust illette volna meg a döntés.

Szóvá teszi még, hogy a jogszabály valamennyi előírását nem módosították az új terminológiának megfelelően, és hogy törölték azt a kitételt, miszerint „szemeszterenként legalább egy alkalommal” sort kell keríteni ilyen programokra, így most nem egyértelmű, hogy az egész tanév folyamán, szemeszterenként egy alkalommal, egy tanévben egyszer vagy pedig egyszer sem kell ilyen programokat tartani.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 626
szavazógép
2020-06-26: Belföld - :

Még lehet árvíz

102 lakásból, 151 udvarból és 236 pincéből vagy alagsorból kellett kiszivattyúzniuk a vizet a katonai tűzoltóknak szerdától csütörtökig, és az ár által megrongált közúti és vasúti töltések kijavításán is dolgoztak.
2020-06-26: Belföld - :

Leépít a Tarom

374 alkalmazottját bocsátja el idén a Tarom állami légitársaság az 1607-ből. A Hivatalos Közlönyben megjelent költségvetése szerint a cég ebben az évben 1,013 milliárd lejes bevételt és 1,3 milliárd lejes kiadást tervez.