Kevesebb új fertőzött

2020. június 29., hétfő, Belföld

Tovább mérséklődött a koronavírusos megbetegedések száma, hétfő délben 269 új fertőzésről számolt be a kommunikációs törzs, s ezzel Romániában 26 582-re nőtt a járvány kezdete óta igazolt esetek száma.

  • Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

A fertőzöttek közül 18 912-t gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból, továbbá 22, a fertőzéssel összehozható elhalálozást is jelentettek a hatóságok. Vasárnaphoz képest enyhén csökkent az intenzív osztályon ápoltak száma, a hétfői összesítés szerint 210 beteg szorult hasonló ellátásra.

Kovászna megyében kettővel nőtt az igazolt esetek száma vasárnaphoz képest, a hétfői tájékoztatóban megyénk 279 esettel szerepel.

Országszerte 919 személy hatósági karanténban, több mint 63 ezeren pedig otthoni elkülönítésben tartózkodnak. A rendőrség közel hétszáz bírságot rótt ki az elmúlt 24 órában, összesen 312 750 lej értékben a világjárvány enyhítésére és leküzdésére irányuló intézkedések megszegése miatt. A kommunikációs törzs jelentése szerint vasárnap 40 személyt helyeztek 14 napra hatósági karanténba, mert nem tartották tiszteletben a lakhelyi elkülönítésre vagy a hatósági vesztegzárra vonatkozó előírásokat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 1206
szavazógép
2020-06-29: Közélet - Nagy B. Sándor:

Díjazták a civileket, önkénteseket

Az Év Civil Szervezete és Év Önkéntese díjak átadására ezúttal a sepsiszentgyörgyi Sugás vendéglő kerthelyiségében került sor közel ötven civil szervezeti képviselő, támogatott, valamint a média képviselőinek jelenlétében szerda délben. A díjkiosztó ünnepség a jelenleg 33 tagot számláló Civilek Háromszékért Szövetség (CIVEK) elnöke, Bereczki Kinga irányításával zajlott.
2020-06-29: Belföld - :

Viharos délutánra figyelmeztetnek

Másodfokú (narancssárga színű) figyelmeztetést bocsátott ki az országos meteorológiai szolgálat hétfőn 19 óráig Háromszék mellett Bákó, Vrancea, Buzău megyékre, illetve Hargita, Brassó, Prahova, Neamț és  Suceava megyék hegyvidéki területeire.