Ismét sok az új fertőzött

2020. június 30., kedd, Belföld

Négyszázhoz közelít újból az igazolt koronavírusos esetek száma: a Stratégiai Kommunikációs Csoport kedden kora délután 388 új megbetegedést jelentett, így 26 970-re nőtt a fertőzöttek száma az országban.

  • Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

Az elmúlt 24 órában 17, koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés, a fertőzéssel összefüggésbe hozható halálesetek száma ezzel 1651-re emelkedett. A legutóbbi jelentés óta több mint tízezer teszt eredményét dolgozták fel, az aktív esetek száma pedig közel 6300. A fertőzöttek közül 20 141 személy hagyhatta el a kórházat: közülük 19 050 pácienst gyógyultnak nyilvánítottak, 1091-en tünetmentesek, ők 10 nap után térhettek haza az egészségügyi intézményekből.  A nyilvántartások szerint hatósági karanténban 890 személy tartózkodik, közel 62 ezer személyt pedig lakhelyeiken tartanak megfigyelés alatt. 

A keddi jelentésben Háromszék egy új igazolt esettel szerepel, a megbetegedések száma megyénkben így 280-ra emelkedett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 434
szavazógép
2020-06-30: Közélet - :

Ittas vezető

Ittas gépkocsivezetőt azonosítottak a rendőrök Sepsiszentgyörgyön a Grigore Bălan úton szombat délután.
2020-06-30: Belföld - :

Háromszéki tagja is van a számvevőszéki testületnek

Jóváhagyta a képviselőház és a szenátus keddi együttes ülésén a számvevőszéknél és az audithatóságnál megüresedő hét tisztségre vonatkozó jelöléseket. A számvevőszéki tanácsosi tisztségre sikeresen pályázók közt egy felső-háromszéki jelentkező is van Dezső Csongor Attila személyében.