Támogatás fogyatékkal élőknek

2020. július 3., péntek, Belföld

A fogyatékossággal élő személyek munkahelyi védelmét és az intézmények akadálymentesítését szorgalmazó törvénytervezetet fogadott el kedden a képviselőház.

A tervezet társkezdeményezője, Csép Éva Andrea a törvény plénumbeli vitáján elmondta: a jogszabály pontosan meghatározza a védett műhelyek fogalmát, „ezentúl védett műhelynek minősülnek a fogyatékos emberek által létrehozott egyéni és családi vállalkozások, valamint a magánvállalkozók is”. A tervezet szigorít a szankciókon azon intézmények esetében, amelyek még nem biztosítják az akadálymentes közlekedést. Ugyanakkor 1500 lejes támogatást ír elő a fogyatékossággal élőknek, illetve 750 lejes támogatást a mérsékelt fogyatékossággal élőknek, amennyiben saját igényeiknek megfelelően átalakított autóval közlekednek, és nem élnek a törvény által biztosított ingyenes utazási lehetőséggel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-07-03: Belföld - :

Hírsaláta

A „LEFEJEZETT” VÁROS. Irtó furcsa helyzet állt elő a Vrancea megyei Panciuban. A város polgármester és alpolgármester nélkül maradt. Panciu polgármestere ellen korrupció vádjával indult vizsgálat, az urat hatósági felügyelet alá helyezték.
2020-07-03: Belföld - :

Mélyponton a vendégforgalom

Májusban 97 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma Romániában a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte az országos statisztikai intézet. Az ötödik hónapban 65 ezer vendégéjszakát töltöttek turisták a kereskedelmi szálláshelyeken a tavaly ugyanebben az időszakban jegyzett 2 162 000-hez képest.