Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló

2020. július 6., hétfő, Sport

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.

  • Fotó: Polyák Attila / ORIGO
    Fotó: Polyák Attila / ORIGO

A szaklap listáján egy másik úszó, a világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf áll a második helyen, míg a harmadik Gulácsi Péter, a Bundesligában harmadik, Bajnokok Ligája-szereplő RB Leipzig labdarúgócsapatának magyar válogatott hálóőre.

A legjobb 25 között hat úszó és öt futballista van. Hosszú mellett további öt olimpiai bajnok szerepel a listán: a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu testvérek, a kardvívó Szilágyi Áron, a kajakos Kozák Danuta és vízilabdázó Varga Dénes.

A magazin a lista felállításának módszertanával kapcsolatban megjegyezte, az elfoglalt helyezés a sportolók eredményei mellett a pénztermelési képességüket mutatja meg, ki mennyire építi jól a márkáját, és mennyire képes kihasználni az abban rejlő üzleti lehetőségeket.

A helyezést adó értékelésben 40 százalékkal súlyozták a sporteredményeket, illetve az adott sportág népszerűségét, üzleti potenciálját, 25 százalékot adott a közösségi média, 15 százalékot a hírteljesítmény, 15 százalékot a legnagyobb, sportszponzorációban aktív hirdetők értékelése és öt százalékban számított, kinek hány aktív éve lehet még hátra (minél több, annál magasabb pontszámot kaptak).

A sporteredményeknél a hazai és nemzetközi eredményekhez egy sportági szorzót társítottak, utóbbit az adott sportág nézettsége, az elérhető pénzdíjak és keresetek, valamint csapatsportoknál a klubtornák pénzdíjazása alapján határozták meg.

A legértékesebb sportolók: 1. Hosszú Katinka (úszó) 76.3 pont, 2. Milák Kristóf (úszó) 50.7, 3. Gulácsi Péter (labdarúgó) 50.5, 4. Szoboszlai Dominik (labdarúgó) 43.5, 5. Michelisz Norbert (autóversenyző) 34.2, 6. Kapás Boglárka (úszó) 34, 7. Dzsudzsák Balázs (labdarúgó) 33.9, 8. Willi Orbán (labdarúgó) 33.7, 9. Liu Shaolin Sándor (rövidpályás gyorskorcsolyázó) 30.8, 10. Liu Shaoang (rövidpályás gyorskorcsolyázó) 30.5.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 348
szavazógép
2020-07-06: Sport - :

Molnár Ede hét hónap után versenyzett ismét (Hegyi-kerékpározás)

A koronavírus-járvány miatt a hegyi-kerékpározók is kénytelenek voltak hosszú hónapokra leállni, szombaton azonban ismét rajthoz állhattak, ugyanis a magyarországi Csömör községben szervezték az MTB XCO Csömör Nagydíj Magyar Kupa-futamot, ahol a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede is próbára tette magát, és a negyedik helyen végzett.
2020-07-06: Gasztronómia - Demeter Virág Katalin:

Terítéken a nyár ízei

Hőségben legszívesebben a tűzhely közelébe sem mennénk, ám a nyár annyira gazdag zöldségekben, gyümölcsökben, hogy a háziasszonyok zömének ilyenkor legalább annyi dolga van a konyhában, mint ünnepek idején. Ha éppen nem lekvár, szörp vagy kompót készül, akkor főzni kell aprónak és nagynak – lehetőleg gyors, könnyed fogást. Összeállításunkban ezúttal a nyár jellegzetes ízeire összpontosítunk, s arra biztatjuk a konyhában otthonosan mozgókat és az alkalmi szakácsokat egyaránt, hogy könnyen hozzáférhető alapanyagokból készítsenek egyszerű, gyors harapnivalókat.