Ma bemutató a Tamási Áron SzínházbanCsehov: Sirály

2008. október 10., péntek, Közélet

Az életben az emberek nem lövik agyon és nem akasztják fel magukat minden pillanatban, nem lesznek szerelmesek, és nem mondanak örökké bölcseket. Idejük nagy részét evéssel, ivással, nők vagy férfiak utáni hajkurászással és ostoba fecsegéssel töltik. Ezért ezt kell bemutatni a színpadon.

Olyan darabot kell írni, melyben az emberek nem azért jönnek, mennek, ebédelnek, időjárásról beszélgetnek vagy kártyáznak, mert a szerző úgy akarja, hanem mert ilyen az élet. A darabot az a Kiss Csaba vitte színre, kit drámaíróként az idei Szent György-napokkor a gyergyószentmiklósi figurások által bemutatott Világtalanok előadás által már ismer a szentgyörgyi közönség, s akit magyar színházi körökben Csehov-szakértőként tartanak számon.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1284
szavazógép
2008-10-10: Közélet - Bodor János:

A városi tanács kivizsgálást kér (Kovászna)

A kovásznai városi tanács auditálócéggel megvizsgáltatja az International SPA Hotel Rt. pénzügyi helyzetét, amelyben maga is részvényes. Az önkormányzat képviselői azért döntöttek így október 6-i ülésükön, mert nem kaptak tájékoztatást arról, hogy mi történik a városközpontban épülő négycsillagos szállóval, melyet eredetileg, a kilencvenes évek elején, művelődési háznak szántak a megye akkori vezetői.
2008-10-10: Máról holnapra - Magyari Lajos:

Utcán az ország!

Európában és világszerte tőzsdék, bankok omlanak össze, s a fejlett országok gazdaságait olyan maláriás láz rázza, amilyenre nem nagyon volt példa 1929—30 óta. Valami történik a pénzügyi világban, oly jelenség, melyre a legnagyobb szakértők is csak makognak. S vonják vállukat. A kormányok tüsténkednek és összedugják a fejüket: hogyan lehetne elkerülni a világgazdaság válságát. Hát ezzel a kapitalizmussal is van valami gond, de mi, ártatlan laikusok soha meg nem lelhetvén a magyarázatot, inkább hallgatunk...