Bajban a Blue Air légitársaság

2020. július 8., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

Csődegyezségi eljárást kezdeményezett a Blue Air légitársaság. Oana Petrescu vezérigazgató a Profit.ro gazdasági portálnak elmondta: az eljárás célja megelőzni a csődeljárást, a vállalat számláinak zárolását. Közölte: a következő 18 hónapban 100 millió euró adósság kifizetését kell átütemezniük.

Hozzátette: a vállalat azért jutott ilyen helyzetbe, mert március és június között a koronavírus-járvány miatt nem lehetett utazni, ami jelentősen visszavetette a vállalat bevételeit. A Blue Air 100 millió euró árbevételt tervezett erre az időszakra, amitől elesett. A légi közlekedés újraindulásával a Blue Air képes lesz a következő 18 hónapban annyi árbevételt megvalósítani, hogy kifizesse az adósságot, a járvány okozta közvetlen veszteséget pedig abból a 42–45 millió euró értékű kedvezményes hitelből fedezik, amelyet a bukaresti kabinet jóváhagyott áprilisban. A Blue Air Románia második legnagyobb légitársasága, 2018-ban ötmillió utast szállított. Első helyen a Wizz Air áll 8,3 millió utassal, harmadik a román állami Tarom, amely 2,7 millió utast szolgált ki.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 120
szavazógép
2020-07-08: Pénz, piac, vállalkozás - :

Több mint egymillió álláskereső

Idén júniusban több mint 1,2 millió álláskeresést regisztráltak az eJobs online álláshirdető platformon, 35 százalékkal meghaladva az előző év azonos időszakát.
2020-07-08: Belföld - :

Választások szeptemberben

Megszavazta tegnap a szenátus az RMDSZ által beterjesztett törvénytervezetet, amely szeptember 27-ére tűzi ki a helyhatósági választásokat. Mint ismert, a júniusban esedékes választást a koronavírus-járvány miatt nem rendezték meg, viszont az önkormányzati tisztségviselők megbízatását a parlament november 1-jéig meghosszabbította.