Nem jelentett veszélyt

2020. július 10., péntek, Belföld

Marian Cucșa, a Román Hírszerző Szolgálatot (RHSZ) felügyelő parlamenti bizottság volt alelnöke a Mediafax hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, az RHSZ szerint nem jelentett veszélyt Románia integritására a székelyföldi autonómiatervezet miatt április végén kirobbant botrány.

  • Fotó: 7 Iași
    Fotó: 7 Iași

Mint ismert, az autonómiatervezetet a képviselőház hallgatólagosan elfogadta, ezt követően tartotta meg Klaus Iohannis államfő rossz emlékű beszédét, amelyben azzal vádolta a Szociáldemokrata Pártot, hogy eladja a magyaroknak Erdélyt. Az autonómiatervezet rekordidő alatt a szenátus elé került, mely aztán döntő többséggel elutasította a tervezetet. Marian Cucșa szerint a bizottság, illetve a képviselőház elnöke is kérte az ügyben az RHSZ álláspontját, a titkosszolgálat szerint pedig az autonómiatervezet „nem jelentett veszélyt az ország integritására”.

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1289
szavazógép
2020-07-10: Belföld - :

Pótérettségi

Augusztus 24-e és szeptember 5-e között zajlik majd az őszi érettségi – derül ki az oktatási miniszter erre vonatkozó rendeletéből. A vizsgázók július 13-a és 24-e között iratkozhatnak fel a pótérettségire.
2020-07-10: Belföld - :

Elküldte levelét

Klaus Iohannis ismertette, a vonatkozó törvénynek megfelelően elküldte a parlamentnek a koronavírus-járvány miatt március 16-án, majd április 14-én kiadott dekrétumokkal elrendelt szükségállapotról szóló tájékoztatást.