Hegyi-kerékpározásMolnár Ede bizonyult a legjobbnak

2020. július 14., kedd, Sport

Hosszú kihagyás után idehaza is megrendezték az első hegyi-kerékpáros viadalt, amelynek július 12-én a Hargita megyei Güdüctelep adott otthont. Az ötödik Güdüc MTB versenyre idén több mint 400 versenyző nevezett a három különböző hosszúságú távon. A 45 kilométeres pályát a sepsiszentgyörgyi Molnár Ede teljesítette a leggyorsabban, így győzelemmel hangolt a hétvégén sorra kerülő XCM országos bajnokságra.

  • Molnár Ede. Fotó: Bak Ferenc
    Molnár Ede. Fotó: Bak Ferenc

A gyerekek hat kilométeres távot teljesítettek, míg a felnőttek a 30 és 45 kilométeres pályák közül választhattak. A tavaly a román válogatottal az olimpiai részvételt kiharcoló háromszéki versenyző a leghosszabb versenyszámban 81 kerékpárost utasított maga mögé, mellesleg a másodikhoz képest közel négy perccel hamarabb ért célba. A 24 éves sepsiszentgyörgyi sportoló 2 óra 1 perc alatt teljesítette a kijelölt távot, ahol helyenként vízen is át kellett haladniuk, viszont a pálya nagy részén nem volt sár. A második Ionuț Alexandru Roman, a harmadik pedig Răzvan Grec lett, míg negyedikként Molnár Ede csapattársa, a szintén a Dinamo-BikeXpert-Superbet Racing Team szí­neiben versenyző, tavalyi győztes Bogdan Duca végzett.

„Nagyon jól éreztem magam, örültem, hogy a verseny ötödik kiadására el tudtam menni, ugyanis eddig nem alakult úgy, hogy részt vegyek. Mivel a versenyhelyszínhez közel nőttem fel, így nem állítok meglepőt azzal, hogy a közönség közel áll a szívemhez, számos ismerőssel találkoztam. Számomra már a második verseny volt ebben az idényben, az ellenfeleknek pedig az első, szóval előnyt élveztem velük szemben. A rajt után az élre álltam, majd az első hosszabb emelkedő után mindenkit leszakítottam magamról, az ereszkedőknél a motorosokkal együtt haladtam. Öröm volt látni, hogy ilyen sokan rajthoz álltak, főleg az tetszett, hogy rengeteg gyerek vett részt a versenyen. Ezzel a hosszabb távú megmérettetéssel próbáltam a hétvégén rendezendő XCM országos bajnokságra hangolni, amit nagyon remélem, hogy a szövetség meg is rendez, hiszen korábban már beharangozták” – mondta lapunknak Molnár Ede.

Eredmények, 45 km, férfiak: 1. Molnár Ede 2:01:04 óra, 2. Ionuț Alexandru Roman 2:04:54 óra, 3. Răzvan Grec 2:04:58 óra, 4. Bogdan Duca 2:06:19 óra. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 558
szavazógép
2020-07-14: Magazin - :

Az Árpád-házi dinasztia 4500 éve alakult ki

Az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt – közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten.
2020-07-14: Sport - :

Két harmadik hely Bulgáriából (Motokrossz)

Az elmúlt hét végén a bolgár Szevlievóban rendezték meg a motokrossz Balkán-bajnokság második futamát, amiről két harmadik helyezéssel tértek haza a háromszéki versenyzők.