Megújul a Luther tér

2020. július 17., péntek, Közélet

Elkezdődött a Luther tér felújítása Sepsiszentgyörgyön. A Lázár Mihály és a Széna utca kereszteződésénél levő kis, háromszögletű területen 22 éve épült fel az evangélikus templom, amely elé tavaly ősszel állították fel a reformátor Luther Márton szobrát, akiről a teret is elnevezték.

  • Albert Levente felvétele
    Albert Levente felvétele

Ennek állapota azonban nem a legjobb, ezért az egyház javításokba kezdett. Zelenák József lelkész közlése szerint a templom előtti kövezett rész nagyon feltöredezett, ezért az első szakaszban ezt burkolták újra, részben saját forrásokból, de nagyobbrészt önkormányzati támogatással. A folytatásban a templom egész környezetét rendbe szedik, az omladozó térdfalakat kővel erősítik meg, és a Luther tér feliratot is kőbe vésik majd. (demeter)

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 474
szavazógép
2020-07-17: Máról holnapra - Nagy D. István:

Káosz magas fokon

Pár héttel ezelőtt még szinte elképzelhetetlen volt, hogy Romániában kicsúszik a hatóságok kezéből a koronavírus-járvány, képtelenek lesznek azt kezelni, visszafogni. Nem arra számítottunk, hogy július közepén, további lazítások helyett arról szóljanak a hírek, hogy újabb fertőzéshullámmal állunk szemben, amelynek még csak az elején vagyunk.
2020-07-17: Belföld - :

Szeptember 27-én önkormányzati választások

Kihirdette Klaus Iohannis államelnök a 2020-as helyhatósági választások időpontját kitűző törvényt – tájékoztatott tegnap az Államelnöki Hivatal.