KézilabdaDán és norvég játékos 2019 legjobbja

2020. július 20., hétfő, Sport

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) szavazása szerint 2019 legjobb férfi és női játékosa Niklas Landin és Stine Oftedal lett. Az IHF kiemelte, mindkét kézilabdázó először érdemelte ki az elismerést.

  • Fotó: MTI / Czagány Balázs
    Fotó: MTI / Czagány Balázs

A 31 éves Landin a tavaly világbajnok dán válogatottban és a THW Kielben nyújtott teljesítményével érdemelte ki a díjat, míg a 28 éves Oftedal egyaránt kulcsembernek számít a norvég nemzeti együttesben, valamint a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO csapatában.

A játékosokhoz hasonlóan az edzőknél is olyanok kapták meg a díjat, akiknek korábban ez még nem sikerült: a francia Emmanuel Mayonnade, valamint a dán Nikolaj Jacobsen. Előbbi a holland női válogatott szövetségi kapitánya és a Metz Handball vezetőedzője, utóbbi a dán válogatottat és a német Rhein-Neckar Löwen együttesét irányítja.

Az IHF közölte: mindegyik díjra öt jelölt volt, a listákat szakértői testület – amely kilenc szövetségi kapitányból és kilenc IHF-szakemberből állt – állította össze, a végső sorrend pedig nyilvános szavazás után alakult ki. A négy győztesből három (Landin, Oftedal és Mayonnade) meggyőző fölénnyel végzett elsőként.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1576
szavazógép
2020-07-20: Sport - :

Történelmi győzelem (MotoGP)

A francia Fabio Quartararo győzelmét hozta a gyorsaságimotoros-világbajnokság elitkategóriája, a MotoGP szezonbeli első futama, a Spanyol Nagydíj.
2020-07-20: Sport - :

Stojan Ivković marad a szövetségi kapitány (Kosárlabda)

A jövő szeptemberről 2022-re halasztott Európa-bajnokság végéig Stojan Ivković marad a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, miután a magyar szakszövetség (MKOSZ) megállapodott a szakemberrel, akinek így meghosszabbították a július végén lejáró szerződését.