Iskolakezdés és választások is lesznek

2020. július 20., hétfő, Belföld

A központi hatóságok jelenleg nem veszik számításba sem az iskolakezdés, sem a szeptemberre beütemezett helyhatósági választások elhalasztását – jelentette ki Nelu Tătaru egészségügyi miniszter szombaton Botoşani-ban, ahol bejelentetlen látogatást tett a megyei sürgősségi kórházban.

Hangsúlyozta: az oktatási minisztériummal közösen számításba vett forgatókönyvek értelmében a tanév megkezdődik szeptember 15-én. Az egészségügyi miniszter azt is cáfolta, hogy a jelenlegi helyzet alapján szükség lenne a szükségállapot ismételt bevezetésére. Jelenleg elszórt gócok vannak bizonyos megyékben, például Argeş, Brassó, Galac, Prahova, Dâmboviţa megyében és Bukarestben, de ezeket most, hogy a karanténtörvényt az államelnök kihirdette és az megjelent a Hivatalos Közlönyben, könnyebben kezelni tudja majd a kormány – mutatott rá.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 722
szavazógép
2020-07-20: Belföld - :

Hírsaláta

A LEGKORSZERŰBB KÓRHÁZ ÜRESEN ÁLL. Bukarestben jelenleg alig akad intenzív terápiás ágy a koronavírus okozta egészségügyi válság miatt, miközben az Elias Kórház udvarán egy rég felállított, de használaton kívüli moduláris kórház áll.
2020-07-20: Belföld - :

Lista a fertőzöttekről

Ludovic Orban kormányfő felkérte az egészségügyi rendszer illetékeseit, a közegészségügyi igazgatóságok vezetőit, hogy készítsék elő a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált és a kórházat saját kérésükre elhagyó személyek, illetve azok kontaktjainak adatbázisát annak érdekében, hogy amint a karanténtörvény hatályba lép, azonnal ki lehessen adni a 14 napos otthoni elkülönítésre vonatkozó rendeleteket.