Ezernél több új eset

2020. július 22., szerda, Belföld

1030 újonnan igazolt koronavírusos fertőzést jelentett szerdán a Stratégiai Kommunikációs Csoport, és ezzel a járvány kezdetétől megfertőződött személyek száma 40 163-ra ugrott országszinten.

Az elmúlt 24 órában rekordszámú, 24 877 tesztet végeztek el, így a tesztek száma is elérte az egymilliót. E naptól kezdve külön jelentik az újrateszteléseket is, július 22-én 372 esetben végeztek ilyeneket. Az előző naphoz képest 9-cel, 27-re csökkent a koronavírussal összefüggésben elhalálozottak száma, a súlyos, intenzív osztályon fekvő betegeké pedig 4gy-el, 293-ra. 24 663 fertőzöttet gyógyultnak nyilvánítottak, 2693 tünetmentes beteg tíz nap után hagyta el a kórházat. Az újonnan igazolt fertőzések közül 6 Kovászna megyei, Hargita megyében második napja nincs új eset, Brassóban 48-at jegyeztek, Bákó megyében 8-at, Vranceában 34-et, Buzăuban 23-at.

Az országos közegészségügyi intézet közlése szerint az elmúlt héten azonosított új fertőzések közel fele öt megyében összpontosul. Július 13-a és 19-e között Bukarestből, valamint Arges, Brassó, Galac és Prahova megyéből jelentették az esetek 43,3 százalékát. Argeş, Brassó, Dâmboviţa és Galac megyében száznál több fertőzött jut 100 ezer lakosra, Buzău, Gorj, Vrancea, Prahova, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt és Brăila megyében, illetve Bukarestben 50-nél több. Tíz fertőzöttből egy az egészségügyi személyzethez tartozik, de az eloszlás nem egyenletes. A közegészségügyi intézet a halálesetekről is beszámol: a múlt héten ezek 42,6 százalékát Bukarestben, valamint Argeş, Galac, Prahova és Temes megyében jegyezték, az elhunytak 78,5 százaléka 60 évnél idősebb volt, 59 százalékuk férfi. Az elhunytak 94 százaléka legalább egy másik betegségben is szenvedett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1536
szavazógép
2020-07-22: Kármentő - Nagy B. Sándor:

Változatok egy témára

Indulok a városba. A közeli buszmegállóban egy hölgy álldogál. Megállok, reflexből. Maszk van az arcán. Beül. Zavartan én is leakasztom a maszkot a visszapillantó tükörről, és felteszem. A másik megállóban egy ismerős néni. Újra megállok, még van hely.
2020-07-23: Magazin - :

A Millerrel támadnak az amerikaiak (Sörcsap – a székely sörkalauz)

Talán vagy tíz évvel ezelőtt valamelyik sepsiszentgyörgyi diszkontáruházban vettem egy-két üveg Millert, de hiába kutattam az emlékeim között, semmit nem tudtam felidézni erről a seritalról.