ÖkölvívásMike Tyson-Roy Jones ringcsata lehet szeptemberben

2020. július 23., csütörtök, Sport

A volt nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok Mike Tyson várhatóan a korábban öt súlycsoportban is vb-övet szerző Roy Jones ellen lép szorítóba szeptemberben.

  • Roy Jones. Fotó: AFP
    Roy Jones. Fotó: AFP

Az 54 éves amerikai és 50 esztendős honfitársa, az orosz állampolgársággal is rendelkező Jones meccsének nyélbe ütéséről utóbbi nyilatkozott a moszkvai Szport Ekszpressznek. „Mike igazi legenda, aki engem választott ellenfélnek, a kihívásra pedig nem mondhattam nemet. Már nem terveztem visszatérést s újabb ringfellépést, de ilyen lehetőséget elmulasztani egyenesen őrültség lett volna” – mondta az orosz sportújságnak Jones. A két veterán klasszis meccsét nyolcmenetesre tervezik, és valahol az Egyesült Államokban bonyolítják le, a tervek szerint szeptemberben. Pályafutásuk során egyszer már közel jártak ahhoz, hogy megméretkezzenek a ringben, de mérkőzésükből akkor semmi sem lett. A visszatérését áprilisban bejelentő Tyson 2005-ben bokszolt utoljára, profiként ötven győzelmet aratott, és hatszor maradt alul. A karrierjét 2018-ban befejező Jones a hivatásosok között 66-szor nyert, és kilenc vereséget szenvedett.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 693
szavazógép
2020-07-23: Sport - :

Hegyi gyorsasági verseny a sugásfürdői úton (Autósport)

Szombaton motorzúgástól és fékcsikorgástól lesz hangos, benzingőztől „illatos” a Sugásfürdő felé vezető út és környéke, hiszen itt rendezik meg a másodosztályos országos hegyi gyorsasági bajnokság harmadik futamát. Az esemény szervezői mintegy 25 autó részvételével számolnak.
2020-07-23: Sport - :

Faragó Tamás vízilabdázót javasolják a tagok (Nemzet Sportolója, Magyarország)

Faragó Tamás olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót javasolták a Nemzet Sportolói társaságuk új tagjának szerdán. A 67 esztendős sportoló háromszor állhatott dobogóra olimpián, 1976-os aranyérme mellett 1972-ben ezüst, 1980-ban pedig bronzérmet szerzett a magyar válogatottal, amellyel 1973-ban vb-t, 1974-ben és 1977-ben pedig Európa-bajnokságot nyert.