Egyre több a súlyos beteg

2020. július 24., péntek, Belföld

A járvány kitörése óta először fekszik 300-nál (eggyel) több koronavírusos beteg az intenzív osztályon. Az elmúlt 24 órában újonnan igazolt fertőzések száma ismét (harmadik napja) meghaladja az előző napit: 1119 esetet jelentettek, 22 964 teszt után (ebből 9693-at saját kérésre végeztek el, többnyire külföldre induló személyeknek). Rajtuk kívül még 470 újratesztelés eredménye volt pozitív. A fertőzöttek közül egy nap leforgása alatt 24-en hunytak el, így a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma 2150 Romániában.

  • Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

Háromszéken 4 új fertőzést igazoltak (velük együtt 386-ra emelkedett a fertőzöttek száma), Hargita megyében ugyancsak négyet, Brassó megyében 58-at, Buzăuban 33-at, Vranceában 16-ot, Bákóban 52-t. Száznál több új eset Bukarestben (105) és Argeș megyében van (101). Összesen száznál kevesebb eset már csak Szatmár megyében van, ahol a járvány kezdetétől alig 87 fertőzést azonosítottak, és most is lassan terjed a vírus, egyetlen új fertőzést jelentettek.

A gyógyultak száma országszinten 25 349, a tíznapi kezelés után tünetmentesen hazaengedett betegeké 2918. Jelenleg 5861-en vannak kórházban. A járvány kezdete óta 42 394-en fertőződtek meg koronavírussal az országban. Közülük 845-en házi elszigetelésben, 1420-an izntéményes elszigetelésben, 6180-an házi karanténban, 39-en pedig intézményes karanténban tartózkodnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-07-24: Világfigyelő - :

Eltávolítják a konföderációs szobrokat (Amerikai Egyesült Államok)

Az amerikai képviselőház elsöprő többséggel, 305:113 arányban megszavazta a konföderációs szobrok eltávolítását a kongresszus díszcsarnokából. A szavazáskor 72 republikánus törvényhozó a demokratákkal együtt voksolt, és az összes nemleges szavazatot republikánusok adták le.
2020-07-24: Közélet - Nagy D. István:

Húsz nap bizonytalanság és szenvedés (Alprefektusi járványnapló)

Facebook-oldalán osztotta meg betegségének tapasztalatait Cosmin Boricean, Kovászna megye alprefektusa, aki három hetes kezelés után hagyhatta el a Kovászna megyei sürgősségi kórházat, ahol koronavírus fertőzéssel ápolták. A kormányhivatal vezetője járványnaplónak szánt bejegyzésében részletesen kitér megfertőződésének lehetséges okaira, a tünetek megjelenésétől számítva 29 napig elhúzódó betegsége lefolyására, illetve a lábadozásra. Boricean méltatja a kórház szakembereit és arra kér mindenkit, ne vegye félvállról az óvintézkedéseket, mivel nagyon alattomos kórokozóval állunk szemben, amely bárkire, bármikor lecsaphat.