AutósportJó verseny, népes mezőny

2020. július 27., hétfő, Sport

Szombaton háromszéki induló nélkül, ám 29 pilóta részvételével rendezték meg a Sugásfürdő felé vezető úton a másodosztályos országos hegyi gyorsasági bajnokság harmadik futamát. A változó körülmények olykor kifogtak a versenyzőkön, hiszen többen is feladták a megmérettetést.

  • Fotó: Facebook / Campionatul Regional VitezĂ În Coasta Covasna
    Fotó: Facebook / Campionatul Regional VitezĂ În Coasta Covasna

Csíkszentkirály és Resicabánya után a Sepsiszentgyörgy melletti üdülőtelepen gyűlt össze a másodosztályos országos hegyi gyorsasági bajnokság mezőnye, s bár mindenki jó időt remélt a versenyzéshez, az időjárás kibabrált a szervezőkkel és a résztvevőkkel. Már a szabadedzések során akadt gond, hiszen borulás mellett egy komolyabb kicsúszás is tizedelte az indulók sorát, a szervezők elmondása szerint a nap során még több kisebb kicsúszást is feljegyeztek.

A szombati verseny első futamát a seat-os Călin Daniel Paraschiv nyerte (2:16.765 perc), a második leggyorsabb időt a renault-s Kádar Simon Zsolt jegyezte (2:17.687 perc), míg harmadik – szintén egy Renault kormányánál – Sergiu Rogozan lett (2:18.198 perc). Rajtuk kívül a 3,6 km-es pályát csupán még egy pilóta, az Opel Corsával versenyző Cosmin Valentin Cai­mac tudta 2 perc és 20 másodperc alatt teljesíteni (2:18.712 perc). A második futamban a legjobb eredményt a Dacia Logannal száguldó Bogdan Adrian  Popescu érte el (2:16.694 perc), a képzeletbeli dobogó második helyét Rogozan (2:21.466 perc), a harmadikat pedig egy BMW E36-ot vezetve Octavian Berci (2:23.448 perc) csípte el. A két versenyfutam összesítése után a másodosztályos országos hegyi gyorsasági bajnokság sugásfürdői versenyét Rogozan nyerte, Popescu a második, míg Paraschiv a harmadik lett. „Jó volt a verseny. Mindenkinek tetszett, még úgy is, hogy időnként nagyon változatosak voltak a körülmények. Ez ugyan nem rali, de ez itt is benne van a pakliban” – nyilatkozta érdeklődésünkre Simon Árpád, a hétvégi megmérettetés szervezője.

Az eredmény: 1. Sergiu Rogozan (Renault Mégane) 4:39.664 perc, 2. Bogdan Adrian Popescu (Dacia Logan) 4:40.047 perc, 3. Călin Daniel Paraschiv (Seat Ibiza) 4:40,575 perc, 4. Kádár Simon Zsolt (Renault Clio) 4:41,784 perc, 5. Octavian Berci (BMW E36) 4:48.116 perc.

A küzdelemsorozat a hétvégén (július 31. – augusztus 1.) a barcarozsnyói futammal folytatódik. (tif)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1299
szavazógép
2020-07-27: Sport - :

Zoran Mikes: az Euroliga-selejtező hatalmas lépés a klub számára (Kosárlabda)

A négyszeres bajnok és ötszörös kupagyőztes csapatunk, a Sepsi-SIC szerdán jelentette be, hogy az Euroliga elfogadta jelentkezését, és négy Európa-kupabeli szereplés után idén szintet lép, s második romániai együttesként elindul az öreg kontinens első számú női klubsorozatában. A zöld-fehérek múlt heti sajtótájékoztatóján nem volt jelen Zoran Mikes, az alakulat sikeredzője a napokban a zöld-fehér gárda közösségi oldalának nyilatkozott.
2020-07-27: Sport - :

Három új helyszínt jelentettek be (Forma–1)

Újabb három versennyel bővült a Forma–1 idei, átalakított versenynaptára. A Nürburgring és Imola visszatér, Portimão először rendez nagydíjat, Amerika teljes egészében kimarad az idei szezonból.