Novemberre elkészülhet

2020. július 27., hétfő, Belföld

Már novemberre elkészülhet a Szászsebes–Torda autópálya 1-es és 2-es szakasza – nyilatkozta Lucian Bode közlekedési miniszter, miután (Ludovic Orban társaságában) látogatást tett az építőtelepen.

  • Forrás: Hotnews.ro
    Forrás: Hotnews.ro

A tárcavezető szerint az 1-es szakaszon „csoda történt”: négyévi „idétlenkedés” után sikerült elköltöztetni az elektromos hálózat négy oszlopát, ami ellehetetlenítette a munkát, így most már nincs akadálya annak, hogy a szakaszt november végéig befejezzék. Hozzátette: „példás mozgósítással” a 2-es szakasz is befejezhető lenne.

Emlékeztetett: jelenleg országszerte összesen 220 kilométernyi autópályán, gyorsforgalmi úton és terelőúton dolgoznak, év végéig pedig további 60 kilométeren kezdik el a munkát, és minden elkészült szakaszt azonnal átadnak a forgalomnak. A Szászsebes és Nagyenyed közötti, összesen 41,24 kilométeres autópálya-szakaszt egyébként már két éve be kellett volna fejezni. Az új határidő 2020 vége, múlt héten egy kisebb földcsuszamlás hátráltatta a munkát.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1576
szavazógép
2020-07-27: Belföld - :

Egyharmada zöld pénz

A 80 millió eurós uniós támogatás 30 százalékát (közel 24 millió eurót) zöld projektekre kell fordítania Romániának, ezt az arányt az európai zöld megállapodás (European Green Deal) rögzíti – közölte Costel Alexe környezetvédelmi miniszter.
2020-07-27: Belföld - :

Nem emelnek vádat

Bűncselekmény hiányában vádemelés nélkül lezárta a nyomozást az ügyészség a kolozsvári reptéren tömörülő spárgaszedő munkások ügyében.