VisszajelzésMit tehetünk, ha valaki nem törleszti a számlát?

2020. július 31., péntek, Nyílttér

Vállalatunk toleráns az anyagi nehézségekkel küszködő fogyasztóival szemben, így számukra a számla törlesztéséhez részletfizetési lehetőséget biztosítunk. A fogyasztóknak kiállított számla tartalmazza a víz- és szennyvízszolgáltatást is, így a számla kifizetésének elmulasztása mindkét szolgáltatást érinti.

  • Iochom István felvétele
    Iochom István felvétele

A Közüzemek Rt. szerződéses viszonyban áll fogyasztóival, amely kimondja, hogy a számla kifizetésének kötelezettsége a fogyasztókat terheli. Eszerint – és a törvény értelmében – több lehetőséggel élhetünk, ha a fogyasztó nem törleszti tartozását.

Első lépésként fizetési felszólítást intézünk a fogyasztó felé. Amennyiben a fogyasztó ezután sem egyenlíti ki számláját, jogi úton járunk el, amely során egyszerűsített bírósági végzéssel a végrehajtó behajtja az elmaradt összeget, illetve a peres eljárás során felmerülő valamennyi költséget. Legvégső esetben vízelzárást eszközölhetünk. Ez az eljárás magánházak esetében könnyen kivitelezhető, azonban a tömbházakban a fő vízórát kell elzárnunk, így az adott tömbház valamennyi lakrésze vízszolgáltatás nélkül marad. Habár jelenleg – a koronavírus miatt – nem végzünk vízelzárást, a járványállapot lejártával ezt újra elkezdhetjük.

A július 21-ei ivóvízgonddal kapcsolatosan a kézdivásárhelyi fogyasztók tudomására hozzuk, hogy a Gyárak utcában bekövetkezett csőtörés okozta vízkiesést – amelyet az adott időben a fogyasztókkal közöltünk a vállalat közösségi oldalán – súlyosbította a vízbefogó rendszeren tapasztalt áramkiesés, ez a két víztartály leürülését eredményezte, mindezek másnap reggelig tartó nyomásproblémához vezettek. Jelenleg a tartályokban elegendő vízmennyiség található, a hálózati nyomás helyreállítása folyamatban.

A gondok orvoslása céljából a kézdivásárhelyi csapatot július elejétől egy sepsiszentgyörgyi hálózati monitorozásban jelentős tapasztalattal rendelkező szakemberünk erősíti.

A Közüzemek Rt. vezetősége

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1647
szavazógép
2020-07-31: Sport - Miska Brigitta:

Leo Grozavu vezetőedző a játékosok hozzáállására panaszkodik (Labdarúgás)

Az eredetileg vasárnapra tervezett FC Viitorul–Sepsi OSK mérkőzést a Hivatásos Labdarúgó Liga szombatra ütemezte át, a Leo Grozavu irányította csapat 19 órától játszik Ovidiuban az alsóházi rájátszás 13. fordulójában. A legutóbbi két mérkőzésen nyeretlen sepsiszentgyörgyi együttes egy győzelemmel hatalmas lépést tenne az élvonalban maradás felé.
2020-07-31: Nyílttér - Puskás Attila:

Fekete – fehér, igen – nem (Mai levelünk)

Egy afroamerikai bűnöző a letartóztatáskor alkalmazott rendőri fogás következtében meghalt Amerikában. A rendőrt gyilkossággal vádolták meg és el fogják ítélni. Az ilyenkor már ismert spontán, rombolással, gyújtogatással, kirakatok kifosztásával járó tömeges tüntetés a feltételezett, feketék elleni gyűlöletből fakadó rendőri eljárás elítélését az egész országra kiterjesztette.