Ezernél több új eset vasárnap is

2020. augusztus 2., vasárnap, Belföld

Harmadik napja immár, hogy tíznél több új igazolt esettel szerepel Háromszék a napi, koronavírusos megbetegedésekre vonatkozó hivatalos tájékoztatóban: a vasárnap délben jelentett 1075 új fertőzöttből 11 Kovászna megyei. Ezzel 450-re emelkedett a járvány kezdete óta térségünkben jegyzett fertőzések száma, míg országos viszonylatban meghaladta az 53 ezret. A korábban már igazolt fertőzöttek újratesztelése nyomán 492 pozitív esetet azonosítottak, ebből hármat megyénkből jelentettek.

  • Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

Egészségügyi intézményekben 7530 személyt kezelnek, közülük 412 páciens állapota súlyos, őket intenzív osztályon ápolják. A fertőzöttek sorából újabb 34 elhalálozásról számoltak be a hatóságok, az érintettek kivétel nélkül más társbetegségekben is szenvedtek. A legutóbbi hivatalos tájékoztatás óta több mint 14 ezer teszt eredményét dolgoztak fel, ezek közül 5690 mintavétel kérésre történt.

A legtöbb újonnan igazolt fertőzést - száz eset – Argeș megyéből jelentették, Bukarest 83, Brassó megye 81, Hargita 5, Maros megyében pedig nyolc új fertőzéssel szerepel a hivatalos közleményben. (dvk)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 844
szavazógép
2020-08-02: Sport - Miska Brigitta:

Megnyerte utolsó idegenbeli mérkőzését a Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

Az élvonalban maradásért harcoló Sepsi OSK nagyon fontos győzelmet aratott az alsóházi rájátszást már biztosan megnyerő FC Viitorul vendégeként a playout 13. fordulójában. A sepsiszentgyörgyi csapat az első félidőben kihasználta a házigazdák motiválatlanságát és védelmi hibáit, így a Leo Grozavu irányította labdarúgók kevesebb mint fél óra alatt három gólt szereztek. A háromszéki együttes 2020-ban másodszor győzött idegenbeli bajnoki mérkőzésen, míg a tengerparti alakulat ezt megelőzően legutóbb februárban vesztett találkozót hazai pályán.
2020-08-02: Belföld - :

Vizsgálatot követelnek az ügyész ellen (Úzvölgyi erőszakos temetőfoglalás)

Közleményben szólította fel az Active Watch bukaresti emberi jogi szervezet az  Igazságügyi Felügyeletet, hogy vizsgálja ki: miként tekinthette Daniel Constantin Galbeaza moinești-i ügyész úgy, hogy nem minősül gyűlöletre vagy diszkriminációra való uszításnak az úzvölgyi katonatemetőnél tavaly júniusban skandált „Kifelé a magyarokkal az országból!” jelszó. Közleményüket több romániai lap idézte .