Háromszéken ismét sok az új eset

2020. augusztus 4., kedd, Belföld

Ismét nagyon sok – 20 581, ebből 7548 saját kérésre – tesztet végeztek az elmúlt napon és az éjszaka, következésképp az új esetek száma ismét nagy: a hétfő délelőtt – kedd délelőtti időszakban országszinten 1231 új koronavírusos beteget azonosítottak, ebből 18-at Kovászna megyében.

A járvány kezdete óta 55 241-en betegedtek meg, a háromszéki fetőzöttek száma 469. A már gyógyultnak nyilvánítottak újratesztelésekor is akadt Kovászna megyében egy pozitív eredmény. A gyógyultak száma továbbra is napi 250 körüli, ezidáig 28 006 pácienst bocsájtottak el a szakintézményekből, illetve 5136-ot tíznapi tünetmentesség után engedtek ki a kórházból.

Az elmúlt napon a fertőzés következtében elhunytak száma nagyon magas: 48-an haltak meg, mindannyian egyéb betegségekben is szenvedtek.

Kórházakban 7771 beteget ápolnak, az intenzív osztályon levők száma továbbra is növekszik, most már 436 súlyos beteget tartanak nyilván, 17-el többet, mint egy nappal korábban.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1290
szavazógép
2020-08-04: Közélet - :

Beíratlan autóval, jogtalanul

Rendszámtábla nélkül közlekedő személygépkocsira figyeltek fel a rendőrök Magyarhermányban vasárnap délután.
2020-08-05: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Kiállítás
A MAGMA KORTÁRS MŰVÉSZETI KIÁLLÍTÓTÉR (Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér 2. szám) jelenlegi helyzetre reagáló kiállítása, :a gyűjtemény A (soha véget nem érő) készenléti állapot idején címmel kínál válogatást a Magma gyűjteményében lévő alkotásokból.
Kiállító művészek: Bartha József (ro), Bukta Imre (hu), Csiki Csaba (ro/hu), Csutak Magda (at), Erhardt Miklós (hu), Kispál Attila (ro), Kotér Vilmos (ro), Dan Mihălțianu (ro), Martini Yvette (ro/hu), Miklósi Dénes (ro), Rareș Moldovan (ro), Monotremu Duo (ro), Péter Alpár (ro), Ivan Puig (mx), Surányi Nóra (hu), Szabó Péter (ro/hu), Vargha Mihály (ro), Váncsa Domokos (ro/ie), Don Enrique de Rosario (ro), Martin Zet (cz). A kiállítás szeptember 4-ig látogatható keddtől péntekig 11 és 19 óra között. Honlap: www.magma.ro.