LabdarúgásIdénybeli utolsó mérkőzését játssza a Sepsi OSK

2020. augusztus 5., szerda, Sport

A Leo Grozavu irányította sepsiszentgyörgyi csapat ma utolsó mérkőzését játssza a 2019–2020. évi román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszásában, 17 órától az Academica Clinceni ellen lép pályára a sepsiszentgyörgyi stadionban. A meccset a nagykárolyi Kovács István vezeti. Az utolsó, 14. fordulóban mind a négy találkozót azonos időpontban rendezik.

  • Fotó: Facebook / Sepsi OSK
    Fotó: Facebook / Sepsi OSK

A Román Labdarúgó-szövetség hétfőn tette közzé, hogy az élvonalbeli osztályozót augusztus 9-én és 12-én rendezik meg, ami azt jelenti, hogy az FC Dinamo csapatának nem marad ideje lejátszani az öt elhalasztott mérkőzését. A szakszövetség sürgősségi bizottsága elutasította az élvonalbeli bajnokságot lebonyolító Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) javaslatát, amely szerint az alsóházi rájátszás küzdelmeinek határidejét augusztus 18-ig hosszabbítsák meg. Az FRF jelezte, hogy figyelembe vette az alsóházi klubok többsége által megfogalmazott véleményt, amely szerint nem szeretnék, ha kitolnák a szezont. Az osztályozón az 1. Liga tizenkettedik helyen végző csapata játszik a másodosztályban harmadik Mioveni ellen.

A székelyföldi együttes és a Clinceni az élvonalban eddig háromszor nézett farkasszemet egymással, az alapszakaszban előbb döntetlent játszottak, majd a háromszéki visszavágón a piros-fehér mezesek 4–0 arányú győzelmet arattak. Legutóbb július 1-jén csaptak össze Ilfov megyében, amikor a házigazdák Adrian Șut góljával begyűjtötték a három pontot. Leo Grozavu elmondta: örül, hogy a szövetség úgy döntött, nem hosszabbítják meg a bajnokság idejét. A vezetőedző szeretné, ha az utolsó mérkőzést győzelemmel zárnák, és ezt követően mindenki pihenhetne egy keveset, majd újult erővel kezdhetnék a felkészülést a következő idényre.

A playout utolsó, 14. fordulójának programja (ma, 17 óra): FC Dinamo–FC Viitorul, Sepsi OSK–Academica Clinceni, FC Hermannstadt–Jászvásári Poli, Chindia Târgoviște–FC Voluntari. A mérkőzéseket a Digi Sport, a Telekom Sport és a Look Sport/Plus élőben közvetíti.
 

Hatodszor bajnok a Kolozsvári CFR

A kolozsvári csapat hétfőn hátrányból fordítva, 3–1 arányban győzött a Craiova vendégeként a bajnoki döntőnek kikiáltott felsőházi rájátszás utolsó, 10. fordulójának zárómérkőzésén. A CFR sorozatban harmadszor, összességében pedig hatodszor emelhette magasba a bajnoki trófeát. A kincses városbeli együttes egyértelműen uralja a romániai klubfutballt, ugyanis 2008, 2010, 2012, 2018 és 2019 után újabb bajnoki címet ünnepelhetett.

A Ion Oblemenco Stadionban lejátszott zárt kapus mérkőzésen a hazai csapat a 10. percben Dan Nistor révén szerezte meg a vezetést, viszont a 36. percben Ciprian Deac szögletét követően Paulo Vinícius fejjel kiegyenlített. A második félidőt egyértelműen a vendégek uralták, fölényüket kétszer is gólra váltották, előbb az 56. percben Deac beadása után Kevin Boli szintén fejjel volt eredményes, majd a 77. percben a két gólpasszt jegyző középpályás tizenegyesrúgást értékesített.

A román bajnokság felsőházi rájátszásában az Astra Giurgiu két mérkőzést nem játszott le koronavírus-fertőzés miatt, így végleg elmarad a 9. és 10. fordulóbeli hazai, Craiova, valamint idegenbeli, FCSB elleni meccse. A playoff végeredménye: 1. CFR 49 pont, 2. Craiova 44, 3. Astra 33, 4. Botoşani 32, 5. FCSB 31, 6. Medgyes 25. A bajnok Kolozsvári CFR a Bajnokok Ligája-selejtezőben szerepelhet – ahol az első fordulóban kiemelt lesz –, míg a Craiova és az FC Botoșani, valamint a kupagyőztes FCSB az Európa-liga selejtezőkörében indulhat. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1768
szavazógép
2020-08-05: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-08-05: Sport - :

Ma rajtol a tizennegyedik székely kör (Kerékpározás)

Tizennegyedik kiírásához érkezett Székelyföld Kerékpáros Körversenye, s így mától szombatig biciklis lázban ég Háromszék és Hargita megye. A térség legfontosabb nyári sportrendezvénye zsinórban negyedszer rajtol Sepsiszentgyörgyről, s a megyeszékhely szintén negyedik alkalommal ad otthont a viadal csapatbemutatójának és előfutamának.