Red Bull Air RaceBesenyei harmadik Svájcban

2007. július 16., hétfő, Sport

Besenyei Péter a harmadik helyen végzett a Red Bull Air Race elnevezésű sportrepülő-versenysorozat idei ötödik viadalán, amelynek a svájci Interlaken adott otthont.

A verseny honlapja szerint a magyar klasszis — aki az eddigi négy futamból kettőt megnyert — a harmadik legjobb idővel került a negyeddöntőbe, ahol aztán magabiztosan verte a francia Nicolas Ivanoffot. A legjobb négy között a pontversenyben éllovas brit Paul Bonhomme várt rá, aki közel három másodperccel jobbnak bizonyult nála, így számára maradt a kisdöntő. Itt a szintén brit Steve Jones volt az ellenfele, végül szoros csatában Besenyei győzött, megszerezve ezzel a harmadik pozíciót. A viadalt Bonhomme nyerte az amerikai Mike Mangold előtt. Besenyei továbbra is harmadik az összetett versenyben 20 ponttal, az éllovas Bonhomme-nak 26, a második Mangoldnak pedig 24 pontja van. A sorozat következő versenyét Londonban rendezik július 29-én.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesznek-e újabb szigorítások a koronavírus-járvány miatt Romániában?
eredmények
szavazatok száma 128
szavazógép
2007-07-16: Sport - x:

Talmácsi győzött, és vezeti a vb-pontversenyt (Motorsport)

Az élről rajtoló Talmácsi Gábor nyerte meg a 125 cm3-es géposztályban a gyorsaságimotoros-világbajnokság idei tizedik futamát, a Német Nagydíjat, és sikerével visszavette a vezetést a vb-pontversenyben. A Bancaja Aspar csapat Apriliával versenyző magyar pilótája remekül kapta el a rajtot, míg a legutóbb, Hollandiában diadalmaskodó olasz Mattia Pasini — aki a második helyről kezdett — az első kanyarban bukott, és alaposan lemaradva igyekezett a mezőny után.
2007-07-16: Sport - x:

Magyar sikerek a párosoknál (Kajak-kenu)

Átütő magyar sikerrel zárult a trencséni maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság: a női kajakpárosok versenyében az első helyen Csay Renáta és Faldum Bereniké végzett, megelőzve a honfitárs Kollár testvérpárt, Zsófiát és Juditot.