Kiválasztották Magyarország tortáit

2020. augusztus 6., csütörtök, Magazin

Idén tizennegyedik alkalommal választotta meg a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Magyarország Tortáját és Magyarország Cukormentes Tortáját. Olyan tortákat vártak, amelyek augusztus huszadikával vagy Magyarországgal összefüggésbe hozhatók, és szigorúan csak kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmaznak – írja a cukrászat.net.

  • Magyarország Tortája, a Curiositas. Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete
    Magyarország Tortája, a Curiositas. Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete

2020-ban a Curiositas – Kíváncsiság nevet viselő torta lett az Ország Tortája. A Curiositas Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászának alkotása. A birsalma szinte az egyetlen olyan magyar gyümölcs, amely nyers állapotban élvezhetetlen. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek. Készítője olyan ízekkel kombinálta, mint a mandula, a mogyoró, a csokoládé, és a legmodernebb technológiákat alkalmazva készítette el, így igazán méltó lett az elnevezéséhez – írják a tortáról.

A cukormentes torták közül a JÓkenyér csapatának Szentivánéji Álom elnevezésű alkotása nyert. A kreáció ízvilágát a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, amelyet a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehér csokoládé fedi, amelyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy.

A szakmai zsűri egyébként három fordulóban választotta ki a győztest. Első körben a nevezett tortákból kiválasztottak hatot, a második körben újrakóstolták a döntős tortákat és javaslatokat tettek a tökéletesítésükre. A döntőben végül a cukrászoknak a zsűri előtt kellett élőben elkészíteniük a tortákat, amelyeket a zsűri szakmai szempontok alapján pontozott.

Az új nyertesek augusztus 19-től lesznek elérhetőek Magyarország több száz cukrászdájában.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2308
szavazógép
2020-08-06: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2020-08-06: Magazin - :

A szicíliai szőke (Sörcsap – a székely sörkalauz)

A Birra Moretti nálunk is kapható regionális sörei közül elsőnek az Alla Siciliana kerül terítékre, amelyet egyik barátomtól kaptam ajándékba. Nem rossz ez az aranysárga főzet, ám a narancsvirággal és a narancskivonattal megspékelt habos nedű nem az én ízvilágom.