Házkutatás orvvadászoknál

2020. augusztus 10., hétfő, Közélet

Illetéktelen fegyverhasználattal és orvvadászattal gyanúsítottaknál tartottak belügyminisztériumi erők péntek reggel Háromszéken három házkutatást.

A Kovászna megyei rendőrség közleménye szerint a fegyverekért és robbanóanyagokért felelős osztály irányításával, a rohamosztag támogatásával bűnügyi rendőrök szálltak ki a helyszínekre. Lapunk érdeklődésére a rendőrségi szóvivő közölte, folyamatban levő bűnügyi vizsgálatról lévén szó, több információt nem adhatnak ki. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 771
szavazógép
2020-08-10: Közélet - Fekete Réka:

Egy jó mesterség aranyat ér

Miközben a szakiskolákban felkínált helyek több mint negyede üresen marad, a munkaerőpiacon óriási kereslet mutatkozik szakmunkások iránt, a szülők többsége mégis az elméleti oktatást választja gyermeke számára akkor is, ha ehhez nincsenek meg a kellő képességei – állítja a háromszéki szakoktatásért felelős tanfelügyelő. Marius Popescuval azt követően beszéltünk a szakoktatás helyzetéről, hogy a napokban lezárult a szakiskolai felvételi második szakasza.
2020-08-10: Közélet - :

Építőanyagot loptak

Építőanyag és vízvezetékek tűntek el egy éjjel Bodzafordulón egy olyan utcából, ahol a vízvezetékrendszert bővítették.