Megújul a baróti piac

2020. augusztus 14., péntek, Közélet

A korszerűsítés előtt álló baróti piac teljesen új arculatot kap. Az 1,18 millió lejes beruházással fedett létesítményt hoznak létre.

  • A szerző felvétele
    A szerző felvétele

Az új piac összesen hatvannégy folyóméter pultot biztosít a gazdáknak, a tejtermékek forgalmazói számára butikokat építenek,  a káposzta-, dinnye- és a gabonaféléket árulóknak hátul külön helyet alakítanak ki, hogy az árusok munkáját megkönnyítsék és az ellátás egyszerű legyen, a portékáikat beszállítani kívánók részére aszfaltozott ösvényt készítenek. A piac végében az autópályák mentén található illemhelyhez hasonlót emelnek, a világítást pedig napenergiával oldják meg.

Lázár-Kiss Barna András polgármester örömét fejezte ki, hogy két év tervezést és pályázást követően hamarosan nekifoghatnak a kivitelezésnek. Az elöljáró úgy véli, minden adott ahhoz, hogy még a tél beállta előtt elkészüljenek vele.

„Sok utánajárásba és pénzbe került, amíg eljutottunk ide, és kijelenthessük, túl vagyunk már a közbeszerzési eljáráson és a szerződést is aláírtuk, kezdődhet a munka. Hogy ez megvalósulhat, köszönhetjük az Alutus Régió Egyesületnek, amely a pályázatot kiírta, és munkatársainak, akik hozzájárultak, hogy sikeresek lehessünk. A pályázatban   háromszázezer lejes önrészt vállaltunk, ami meglehetősen nagy tételt jelent a városháza számára, de számoltunk vele, ki tudjuk fizetni. Ilyen jelentős – és hasznos – beruházásra szívesen is fizetjük ki” – nyilatkozta a városvezető.

A következő időszakban – várhatóan három és fél hónapban – a termelők a Piac utcában kínálhatják áruikat. Minden szerda reggel lezárják az utcát a gépkocsiforgalom elől, az árusok az úttesten állíthatják fel asztalaikat. Mivel a meglévő pultok nehezen mozdíthatóak, asztalt minden árus maga kell biztosítson.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 349
szavazógép
2020-08-14: Jegyzet - Kuti János:

Költözne ide a herceg!

Olyan szép reklámfilmet láttam a brit trónörökössel, hogy a meghatottságtól azóta is sírhatnékom támad. A hercegi szöveg alatt szebbnél szebb tájak, vidékek, műemlékek, vadállatok képsorai peregtek, és Károly herceg arra biztatott, hogy ha a koronavírus miatt nem mehetünk külföldre (gondolom, spárgát szedni Németországba, epret Spanyolországba, elmosogatni Angliába), szabad időnkben fedezzük fel mi is az országot, legyünk büszkék természeti adottságaira, vadvilágára, román hagyományaira, kultúrájára, gasztronómiájára. Mikor bő harminc évekkel ezelőtt útlevél híján nem utazhattam külföldre, nekem is pont ilyen jó szívvel ajánlották a honi látnivalókat, akkor is volt mit nézni, ne mind lófráljunk annyit.
2020-08-14: Közélet - Nagy D. István:

A helyieknek kedveznének (Sepsiszentgyörgyi sport- és szabadidős létesítmények)

Egyelőre csak elképzelés szinten létezik, de hamarosan határozattervezet formáját ölti az önkormányzat régebbi szándéka, hogy kedvezményes belépőt biztosítson a helybéliek számára a város sport- és szabadidős létesítményeibe anélkül, hogy kirekesztő rendelkezéseket léptessenek életbe. Antal Árpád polgármester szerint nagy a valószínűsége annak, hogy kártya bevezetéséről döntenek majd, de a vonatkozó szabályokról csakis a közvitára beérkezett vélemények, javaslatok figyelembevételével határoznak, így az elképzelés gyakorlatba ültetése leghamarabb jövőre várható.