Járványhelyzet HáromszékenNincs fertőzési gócpont a megyében

2020. augusztus 17., hétfő, Közélet

A járvány kezdete óta több, mint kétszáz sepsiszentgyörgyi és hatvannál több kézdivásárhelyi lakos fertőződött meg koronavírussal, Bölönpatak harmincöt, Bodzaforduló húsz esettel szerepel a statisztikában – következtethető számszerűen a megyei közegészségügyi igazgatóság százalékos arányokat tartalmazó kimutatásából. Az országos stratégiai kommunikációs központ tegnap déli nyilvántartásában Kovászna megye 610 esettel szerepel, ez eggyel több, mint egy nappal korábban. A megbetegedettek közül tegnapig 455 személyt nyilvánítottak gyógyultnak.

  • A megyei közegészségügyi igazgatóság. Fotó: Albert Levente
    A megyei közegészségügyi igazgatóság. Fotó: Albert Levente

Ágoston László, a megyei közegészségügyi igazgatóság vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, a településenkénti fertőzések esetszáma naponta változik, ezért az arányok is módosulnak, emiatt fontos megjelölni, hogy az adott helyzetet pontosan mikor rögzítették.

Jelenleg nincs fertőzési gócpont a megyében, a negatív ranglistán pedig Sepsiszentgyörgy vezet, ahonnan a járvány kezdete óta jegyzett igazolt háromszéki fertőzöttek 37,17 százaléka származik. Második helyen Kézdivásárhely áll 10,86 százalékkal, Bölönpatak 5,76, Bodzaforduló 3,29 és Szitabodza 3,13 százalékkal – tájékoztatott Ágoston igazgató. A következő tizenhárom település 1–3 százalék közötti aránnyal szerepel, Barót 0,99 százalékkal, ötvenkét településről tegnapig nem jelentettek fertőzést.

Lapunk kérdésére az igazgató elmondta, az általa vezetett intézmény kérésére eddig 231 tesztet végeztek el kiskorúaknál, ebből 63 bizonyult pozitívnak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 123
szavazógép
2020-08-17: Belföld - :

Kevesebb teszt, kevesebb új eset

Bár az előző napokhoz képest kevesebb, 733 új igazolt fertőzést jelentettek vasárnaptól hétfőig a hatóságok, ezzel a járvány kezdete óta immár több mint 71 ezer Covid-19 esetet tartanak nyilván Romániában. Háromszék egy új fertőzéssel szerepel a hétfő déli összesítőben, így a megyénkben nyilvántartott esetszám elérte a 610-et.
2020-08-18: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Elindult a Nagy Nyári Határtalanul vetélkedő
Külhoni és anyaországi diákok egyaránt próbára tehetik tudásukat a Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul programjának virtuális nyári vetélkedőjén, amelyen a magyar történelemmel, irodalommal, néprajzzal, földrajzzal kapcsolatos izgalmas kérdésekre válaszolhatnak. A feladatokat összeköti az összetartozás üzenete.