Nem lassul a járvány

2020. augusztus 19., szerda, Belföld

Az előző héten tapasztaltakhoz közeli, 1409 új koronavírusos megbetegedést jegyeztek keddről szerdára Romániában, így a járvány kezdete óta 73 617-re ugrott a fertőzöttek száma, akik közül eddig 33 566 pácienst nyilvánítottak gyógyultnak.

A legtöbb új esetet Iași (70), Vaslui (68), Argeș (64), Temes (57) és Bihar (54) megyékből közölték szerda délben, de Bukarestben is sok az új megbetegedés, a főváros 228 új esettel jelenik meg a legutóbbi összesítésben. Háromszéken sem lassul a járvány, a szerda déli hivatalos jelentésben 16 esettel szerepel, így megyénkben már 633 igazolt esetet tartanak nyilván a hatóságok.

Országszerte több mint hétezer páciensről gondoskodnak kórházakban, intenzív ellátásra további 480 személy szorul. A fertőzöttek közül 9865-en otthoni, 5603 pedig intézményi elkülönítésben tartózkodnak, állapotukat orvosok felügyelik. A legutóbbi jelentéshez képest kevesebb, a koronavírussal összefüggésbe hozható elhalálozásról számolt be a kommunikációs törzs szerdán: a 32 eset zömében az érintettek más társbetegségekben is szenvedtek.

Keddről szerdára ugyanakkor több mint 24 ezer mintavétel történt, melyek közül 9.765 eredményét kérésre dolgozták fel.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1780
szavazógép
2020-08-19: Belföld - :

Kötelező maszkviselés az iskolákban (Tanévkezdési forgatókönyv)

Közzétették szerdán a 2020-2021-es tanév kezdésére vonatkozó hivatalos forgatókönyvet, mely szerint a diákok és pedagógusok számára is kötelező lesz a védőmaszkviselés mindvégig, amíg a tanintézményeken belül tartózkodnak, órákon és szünetben is. Az óvódások esetében nem kötelező a maszkviselés.
2020-08-20: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Ünnepi búcsús szentmisék
PERKŐ. A Kézdiszentlélek fölötti Perkőn ma tartják a Szent István-napi búcsút. A zarándokok körmenete 10.30-kor indul a kézdiszentléleki templomtól. Útközben elvégzik a keresztúti ájtatosságot. Az ünnepi szentmise 12 órakor kezdődik, szónoka Csintalan László tiszteletbeli kanonok, nyugalmazott plébános. A liturgikus zenei szolgálatot a kézdiszentléleki egyházi énekkar biztosítja Dávid István kántor vezénylésével.