Megélhetés járványidőben

2020. augusztus 20., csütörtök, Család

Pénzügyi helyzete ellenére minden hatodik román állampolgár vállalná ismét a megszorításokat, ha jönne a koronavírus-járvány második hulláma vagy a járványhoz hasonló helyzet állna elő – derül ki a Provident Financial Románia megrendelésére készült Novel Research-tanulmányból.

  • Fotó: boon.hu
    Fotó: boon.hu

A válaszadók több mint 46 százaléka úgy véli, hogy a következő évben is nagy hangsúlyt kap az otthonról való munkavégzés, 33 pedig azt nyilatkozta, hogy nem szándékozik az óvodai vagy iskolai közösségbe küldeni a gyermekét.

Ami a pénzügyi helyzetet illeti, a románok mindössze 6 százaléka mondja azt, hogy jelenlegi jövedelmük gondtalan életet biztosít számukra. A válaszadók közel 40 százaléka vallotta azt, hogy jövedelmük mindössze mértéktartó életszínvonal biztosításához elegendő, drágább dolgokat nem tudnak megengedni maguknak. 15 százalék azt mondta, hogy jövedelmük csak a legszükségesebb dolgok biztosítására elég, közel 9 százalékuk számára pedig még erre sem.

A megkérdezetteknek csak valamivel több mint 14 százaléka vezet nyilvántartást költségeiről, kétharmada viszont figyel arra, hogy jól beossza a pénzét. A legmegfontoltabbak ezen a téren a 45 és 64 év közöttiek. Az is kiderül, hogy a városiak jobban ügyelnek a pénz beosztására, mint a vidéken élők.

A lakosság közel 60 százaléka rendelkezik jelenleg bankkártyával, háromnegyedük pedig hitelkártyával vagy bevásárlókártyával, s csupán a lakosság 17 százalékának van takarékszámlája, de több mint egyötödének nincs bankkölcsöne vagy jelzálogkölcsöne.

A megkérdezetteknek csaknem a fele volt azon a véleményen, hogy a COVID-19-járvány negatív hatásait annak lejárta után is érezni fogják. Szintén közel felük mondta azt: a mostani helyzet arra kényszerítette őket, hogy szigorúbban kezeljék és osszák be erőforrásaikat. (Agerpres)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4384
szavazógép
2020-08-20: Család - :

Módosult a személyi igazolvány törvénye

Augusztus 3-án kihirdették a törvényt, amely többek között bevezeti az elektronikus személyazonosító igazolványt és az elektronikus aláírást, illetve lehetőséget biztosít arra, hogy a 14 év alatti gyermekeknek is igényelhessenek szüleik személyi igazolványt.
2020-08-20: Család - :

Gyermekeink