Három haláleset Háromszéken

2020. augusztus 21., péntek, Belföld

Csütörtökről péntekre 26 új igazolt koronavírus-fertőzést jelentette a hatóságok Kovászna megyéből - ez az eddig közölt legmagasabb szám -, ezzel immár 660 fölé ugrott az eddig nyilvántartott esetszám térségünkben. Nemcsak a betegek száma nőtt, de az elhunytaké is, az elmúlt 24 órában három háromszéki lakos vesztette életét a fertőzés miatt - derült ki a kormányhivatal tájékoztatójából. Ezzel megyénkben 17-re emelkedett az áldozatok száma.

  • Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro
    Az új esetek száma megyénként. Fotó: casajurnalistului.ro

Országos szinten összesen 1392 új megbetegedésről számolt be a kommunikációs törzs, így 76355-re nőtt a fertőzöttek száma, akik közül eddig 34 523 pácienst nyilvánítottak gyógyultnak. Jelenleg 7303 személyt kezelnek kórházban COVID-19-cel, és ismét megközelíti a félezret a súlyos állapotban lévő, intenzív ellátásra szoruló betegek száma. A kommunikációs törzs 42, a koronavírussal összefüggésbe hozható elhalálozásról is beszámolt péntek délben.

A legutóbbi jelentés óta több mint 25 ezer mintavétel történt, ezekből 11 ezret kérésre végeztek el.

A Kovászna megyei prefektúra tájékoztatása szerint az elmúlt nap alatt hárman hunytak el, mindannyiuknak társult betegsége is volt. Életét veszítette egy  67 éves és egy 89 éves sepsiszentgyörgyi férfi, illetve egy 67 éves kézdiszéki férfi.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint jobban vagy rosszabbul fog élni az új évben a tavalyihoz képest?eredmények
szavazatok száma 467
szavazógép
2020-08-21: Közélet - :

Folytatni a nyolc éve elkezdett munkát /x/

Harmadik mandátumára készül Baróton Lázár-Kiss Barna András, jelenleg is tisztségben lévő elöljáró, aki úgy érzi, az elmúlt években sikerült kimozdítani holtpontról a várost a hozzá tartozó falvaival egyetemben. Mindez a tudatos és következetes, előrelátó munkának és az annak idején kitűzött, megvalósítható és kivitelezhető céloknak is köszönhető. Az eredmények kézzelfoghatóak, természetesen gondok, problémák mindig is voltak és lesznek, de közös munkával minden akadály előbb-utóbb legyőzhető. Jövőt Erdővidéken is csak biztonsággal és fejlődéssel lehet építeni – vallja az elöljáró.
2020-08-23: Sport - Miska Brigitta:

Lesgól miatt szenvedett vereséget a Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

A sepsiszentgyörgyi csapat vereséggel kezdte negyedik élvonalbeli idényét. A piros-fehér mezesek az 1. fordulóban hazai pályán az előző szezon ezüstérmese, a Craiova együttesétől kaptak ki, miután az olténiai gárda a hajrában lesgólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.