Női kézilabda EbTovábbra is bizonytalan a dánok szerepvállalása

2020. augusztus 27., csütörtök, Sport

A Dán Kézilabda-szövetség az eddigieknél is komolyabban fontolgatja, hogy mégsem lesz társrendezője a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságnak. „Jelen állás szerint decemberben Dániában nem lesz Európa-bajnokság” – mondta a dán TV2-nek Per Bertelsen, a dán szövetség (DHF) elnöke, száz nappal a rajt előtt.

  • Fotó: MTI
    Fotó: MTI

A december 3. és 20. között sorra kerülő, norvég–dán közös rendezésű tornán 16 csapat szerepel – köztük a magyar és román válogatott – és 47 mérkőzést játszanak. A csoportmeccseket Trondheimben, Herningben és Frederikshavnben rendezik, a középdöntőre Herningben és Stavangerben, a döntő hétvégére pedig Oslóban kerül sor.

A norvég és a dán házigazdák dolgát nehezíti, hogy továbbra sem tudják, a koronavírus-járvány miatt meg lehet-e rendezni egyáltalán az Európa-bajnokságot, és ha igen, látogathatják-e nézők a mérkőzéseket, márpedig a rendező országok költségeinek egy részét a belépődíjak fedezik. Az óvintézkedések miatt jelenleg legfeljebb 500 néző lehet a dániai kézilabdameccseken, így pedig veszteséges lenne a szövetségnek a rendezés. Az aggodalmak ellenére a DHF továbbra is azt reméli, hogy társ­házigazda maradhat, de ehhez anyagi támogatásra vagy pénzügyi garanciára van szüksége.

Az európai szövetség (EHF) csaknem 4,5 millió dán korona rendkívüli támogatást nyújtott Norvégiának és Dániának, de Per Bertelsen szerint ez egyáltalán nem fedezi a hiányukat. Az elnök nem tudja, számíthat-e további segítségre az EHF-től, ezért inkább a dán kormány támogatásában reménykedik. Bertelsen azt szeretné, ha pénzügyi garanciát kapnának az államtól vagy pedig engedélyeznék több néző beengedését a csarnokokba. Hozzátette, legalább egy nyilatkozatot várnak azzal kapcsolatban, hogy reménykedhetnek-e bármilyen segítségben, vagy nem. „Mindennap csak ülünk, és reménykedünk, hogy végre mondanak valamit. Úgy tűnik, mintha a dán kormány nem jött volna rá, hogy hamarosan itt van szeptember” – ezzel Bertelsen arra utalt, hogy a következő hónapban lesz a szállodai szobafoglalások lemondásának határideje.

A DHF vezetői hétfőre rendkívüli tanácskozást hívtak össze a norvégiai rendezőkkel, hogy tisztázzák a helyzetet. Az EHF szerint továbbra is három forgatókönyv van az Európa-bajnokság kapcsán: az eredeti terv szerinti rendezés, a korlátozott nézőszámú mérkőzések, illetve a helyszínek csökkentése. Olyan forgatókönyv viszont nincs, amely szerint a tornát nem rendezik meg.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 600
szavazógép
2020-08-27: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

A Mácsafej Baróton
A Városi Művelődési Ház udvarán ma 19 órától a sepsiszentgyörgyi Mácsafej együttes a Szelíd fohász című előadásával vendégszerepel. A Ferencz Csaba (gitár, ének), Ferencz Áron (ütőhangszerek), Márk Attila (gitár, ének), Ticusan János (gitár) és Vitályos Lehel (bőgő) összetételű zenekar megzenésített verseket ad elő Kányádi Sándor, Páll Lajos, Fekete Vince, Szilágyi Domokos, József Attila, Reményik Sándor és Áprily Lajos műveiből. A közönség számára élvezetes előadást ígérnek, kalandozást dallamok hangján a versek világában.
2020-08-27: Sport - :

Nézők előtt rendezik a Szuperkupa-mérkőzést (Labdarúgás)

A Bayern München és a Sevilla összecsapása lesz az első, UEFA által szervezett mérkőzés, melyet nézők előtt rendeznek. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) döntése értelmében nézők előtt rendezik meg szeptember 24-én az Európai Szuperkupa-találkozót a Puskás Arénában.