Hírsaláta

2020. szeptember 1., kedd, Belföld

FEKETETÓ IS ELMARAD. Az új típusú koronavírus-járvány miatt elmarad az idei őszi feketetói vásár. A több évszázados múltú kirakodóvásárt hagyományosan október második hetében tartják a Sebes-Körös által kettészelt, több mint tízhektáros területen.

A vásár a romániai, magyarországi, csehországi, ausztriai és németországi régiséggyűjtők fontos beszerzőhelye, de a régiségek mellett szinte bármit meg lehet találni az alkalmi eladók kínálatában. A vásárt az elmúlt években több mint ötvenezren látogatták meg. (MTI)

A NYÁR MÉG MARAD. Kánikulára vonatkozó első fokú riasztást adott ki tegnap az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az előrejelzés az ország déli, keleti és helyenként a nyugati és középső régióiban is érvényes. Ugyanakkor légköri instabi­litásra vonatkozó első fokú figyelmeztetést is kiadtak Románia nyugati, északnyugati és lokálisan a középső régióira. Ez utóbbi ma hajnali 3 és 23 óra között lesz érvényes. Az OMSZ szerint, amióta méréseket végeznek, nem volt ilyen magas az éves átlaghőmérséklet, mint
idén. (Agerpres)

OKOSAT IS DÖNT A KORMÁNY. Kibővítette tegnap a kabinet azon befizetési kategóriák körét, amelyeket online lehet teljesíteni: ezután elektronikus úton is be lehet fizetni az útlevél és a gépjárművezetői jogosítvány ellenértékét. A kormány határozatot fogadott el a zilahi körgyűrű és a temesvári nemzetközi repülőtér utastermináljának megépítéséről is. (Agerpres)

DISZKÓLÁZ. Egyeseknek nem volt türelmük kivárni a vendéglátósokat érintő lazítást: a Kolozs megyei Erdőfeleken akkora bulit csaptak a helyi diszkóban szombaton, mint a járvány előtti régi szép időkben. Pedig tudták nagyon jól, hogy a hatályos törvények alapján ezt nagyon nem szabad, ráadásul legalább százan rázták a ráznivalójukat – egyesek az asztal tetején –, de hát a rendőrségnek nem lesz nehéz dolga, mivel elég sok felvétel felkerült a világhálóra. A hajnali négyig tartó buli szervezőit már be is azonosították, de az sem kizárt, hogy a résztvevőket is megkeresik egy-egy büntetőcédulával. Egyébként volt már példa hasonló illegális bulikra, legutóbb egy jászvásári klubban táncikáltak több százan egy manelista koncertjén, de volt olyan is, hogy Olt megyében szétbírságolták a násznépet, miután felkerült egypár felvétel az internetre egy törvénytelen keretek között megtartott lagziról. (Főtér)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1794
szavazógép
2020-09-01: Belföld - :

Javítanának a képviseleti arányukon (Kampányban az Erdélyi Magyar Szövetség)

Az Erdélyi Magyar Szövetség (EMSZ) 160 helyszínen mintegy 2200 önkormányzati képviselőjelölttel, valamint 94 polgármesterjelölttel vág neki a szeptember 27-én tartandó önkormányzati választásoknak – jelentette be tegnapi kolozsvári sajtótájékoztatóján Csomortányi István, a pártszövetség társelnöke.
2020-09-01: Belföld - :

Több határátkelőhely

A magyar hatóságok által bevezetett utazási korlátozásokról beszélt telefonon tegnap reggel Marcel Vela román és Pintér Sándor magyar belügyminiszter. A megbeszélés eredményeképpen a korábban kijelölt nyolc határátkelő mellett még négy nyitva lesz a román állampolgárok számára.