Trump a szélsőbaloldalt okolja

2020. szeptember 2., szerda, Világfigyelő

Az egyes amerikai városokban uralkodó erőszakot a rendőrség szerepét kicsinyítő szélsőbaloldali politikusok szítják – jelentette ki Donald Trump elnök a Fehér Házban tartott sajtókonferenciáján.

Az amerikai elnök hangsúlyozta: demokrata párti kihívója, Joe Biden „erkölcsi támogatást” nyújtott az erőszakba torkolló tüntetéseken felbukkanó vandáloknak. Korábban Trump a Twitteren azt írta, hogy Biden sokkal inkább a rendőrséget okolja az erőszakért ahelyett, hogy az anarchistákat, agitátorokat, fosztogatókat tenné felelőssé. A sajtókonferencián Trump elmondta: eddig több mint 200 erőszakos tüntetőt tartóztattak le különböző városokban, a belbiztonsági minisztérium és az igazságügyi tárca pedig közös központokat állít fel „baloldali civil zavargások” kivizsgálására. Az elnök Joe Biden pittsburghi beszédére reagált, amelyben a demokraták elnökjelöltje Trumpot vádolta meg erőszak szításával. Biden szerint az erőszak „Donald Trump Amerikájában” történik, s az elnök képtelen megbirkózni vele, mert – szerinte – éveken keresztül ő szította. Álláspontja szerint az elnök képtelen igazat mondani, szembenézni a tényekkel és összefogni a nemzetet.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4207
szavazógép
2020-09-02: Belföld - :

Drogfogás és lemondás

Lemond a Román Rendőrség főkapitányi tisztségéről – jelentette be tegnap Liviu Vasilescu meglepetésszerűen, egy drogfogásról szóló sajtóértekezlet végén.
2020-09-02: Világfigyelő - :

Nem tetszik Brüsszelnek a magyar határzár

Didier Reynders jogérvényesülésért és Ylva Johannson belpolitikáért felelős európai uniós biztos levélben fordult a magyar kormányhoz a Magyarországon bejelentett, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzését célzó utazási korlátozások bevezetése miatt – jelentette be Christian Wigand, az Európai Bizottság illetékes szóvivője.