Javult Navalnij állapota

2020. szeptember 8., kedd, Világfigyelő

Javult Alekszej Navalnij egészségi állapota – közölték tegnap a Berlinben ápolt orosz ellenzéki politikus orvosai.

  • Fotó: nbcnews.com
    Fotó: nbcnews.com

A Charité egyetemi klinika közleménye szerint Alekszej Navalnijt felébresztették a mesterséges kómából, és megkezdték leszoktatását a gépi lélegeztetésről. A páciens egészségi állapota javult, megszólításra reagál, de továbbra sem lehet kizárni, hogy „súlyos mérgezése” tartós hatásokkal jár. Alekszej Navalnij az orosz államfő, Vlagyimir Putyin egyik legismertebb bírálója. Augusztus 20-án ellenzékiekkel tárgyalt Szibériában, és hazafelé, a Moszkvába tartó repülőn rosszul lett. A kómában lévő politikust augusztus 22-én Berlinbe szállították gyógykezelésre. A német hadsereg vegyi fegyverek elemzésére szakosodott laboratóriumában kimutatták, hogy novicsok típusú mérget juttattak a szervezetébe.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1009
szavazógép
2020-09-08: Világfigyelő - :

Elhunyt Jiří Menzel

82 éves korában elhunyt Jiří Menzel Oscar-díjas cseh rendező – közölte felesége, Olga Menzelová a Facebook-oldalán vasárnap. A cseh sajtó értesülése szerint a haláleset szombaton történt. Jiří Menzel kéttucatnyi játékfilmet, valamint dokumentumfilmet rendezett, emellett Csehországban és más államokban – köztük Magyarországon – számos színházi előadás fűződik a nevéhez. Színészként mintegy 80 filmes és televíziós alkotásban szerepelt. A Szigorúan ellenőrzött vonatok című filmjéért, amelyet Bohumil Hrabal művéből rendezett, 1967-ben megkapta az Oscar-díjat.
2020-09-08: Világfigyelő - :

Őrizetbe vették a késelőt

Őrizetbe vették a közép-angliai Birmingham belvárosában vasárnap hajnalban elkövetett halálos késelés gyanúsítottját – közölte tegnap a birminghami rendőrség.