Fontos az influenzaoltás

2020. szeptember 8., kedd, Világfigyelő

A koronavírus-járvány idején nagyobb hangsúlyt kap az influenzaoltás, mert így legalább az egyik betegség ellen védeni lehet a veszélyeztetetteket – mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa tegnap a Kossuth rádióban.

  • Forrás: portfolio.hu
    Forrás: portfolio.hu

Szlávik János elmondta, közeledik az influenzajárvány időszaka, és ez ugyanazt a kört, vagyis az időseket, a krónikus betegeket és a műtéten átesett embereket veszélyezteti. Ugyanakkor az influenza ellen van oltás, ezért most fontos megszólítani azokat is, akik nem szokták beoltatni magukat, de a rizikócsoportba tartoznak – emelte ki. Szlávik János kérdésre elmondta azt is, a szennyvízből vett minták alapján úgy tűnik, hogy egyes városokban a következő 4–10 napban tovább emelkedik a fertőzöttek száma. ♦ Tegnapi közlés szerint Magyarországon meghalt egy beteg, és 576-tal nőtt a fertőzöttek száma.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1009
szavazógép
2020-09-08: Világfigyelő - :

Őrizetbe vették a késelőt

Őrizetbe vették a közép-angliai Birmingham belvárosában vasárnap hajnalban elkövetett halálos késelés gyanúsítottját – közölte tegnap a birminghami rendőrség.
2020-09-08: Belföld - :

Ismét megugrott a háromszéki fertőzöttek száma

Összesen 1136 új koronavírus-fertőzést igazoltak Romániában az elmúlt 24 óra alatt, 20 552 teszt elvégzése után, így 97 033-ra emelkedett a járvány kezdete óta azonosított esetek száma. Háromszékről ismét viszonylag sok, 22 új fertőzést jelentettek, és további 10 pozitív eredményt az újratesztelt betegek közül.