Újra kinyit a Művész mozi

2020. szeptember 8., kedd, Közélet

Fél éves kényszerszünet után ismét fogadja a közönséget a sepsiszentgyörgyi Művész mozi, ahol péntektől indul újra a filmvetítés -- tájékoztatott keddi közleményében a filmszínház. Mint írják, arra törekednek, hogy az egészségügyi szabályok betartása mellett -- belépéskor testhőmérséklet-mérés, vetítés alatt állandó maszkviselés -- műfajilag sokszínű, minden korosztályt megszólító filmekkel várják ismét a mozikedvelőket.

  • Filmvetítés utáni közönségtalálkozó a Művész moziban. Albert Levente archív felvétele
    Filmvetítés utáni közönségtalálkozó a Művész moziban. Albert Levente archív felvétele

A járvány miatt elrendelt intézkedésekkel összhangban a filmszínház termei csökkentett létszámmal, maximum 50 százalékos kihasználtsággal működhetnek, így csak minden második székben lehet helyet foglalni, azonban a 12 évnél fiatalabb gyerekek szüleik mellett is ülhetnek -- derül ki a tájékoztatóból. Mivel a helyek száma korlátozott, a nézőknek azt ajánlják, lehetőleg előre vásárolják meg a jegypénztárban a jegyeket.

Ezen a héten a gyerekeknek az Előre című 3D-s amerikai animációs kalandfilmet és a Lassie hazatér című német családi kalandfilmet vetítik (magyarul és románul beszélő változatokban), a felnőtteknek pedig két premier filmet ajánlanak: a már nagyon várt Tenet című angol--amerikai akcióthrillert és a Miután összecsaptunk amerikai romantikus filmet (angol nyelven, román felirattal). Vetítik továbbá a Bloodshot amerikai fantasztikus akciófilmet, a 10 nap anyu nélkül című francia vígjátékot és műsoron lesz a Drakulics elvtárs magyar vígjáték is.

Szeptember 16. és 19. között a 20. Filmtettfeszt – erdélyi magyar filmszemlére kerül sor, amikor új magyar filmeket tűznek műsorra, ezekre a belépés ingyenes.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4483
szavazógép
2020-09-08: Belföld - :

Ismét megugrott a háromszéki fertőzöttek száma

Összesen 1136 új koronavírus-fertőzést igazoltak Romániában az elmúlt 24 óra alatt, 20 552 teszt elvégzése után, így 97 033-ra emelkedett a járvány kezdete óta azonosított esetek száma. Háromszékről ismét viszonylag sok, 22 új fertőzést jelentettek, és további 10 pozitív eredményt az újratesztelt betegek közül.
2020-09-09: Elhalálozás - :

Elhalálozás

Elhalálozás

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága jó édesanya, élettárs és testvér, a vargyasi születésű sepsiszentgyörgyi PÁL MÁRIA(szül. ILKEI) életének 56. évében hirtelen elhunyt.
Temetése 2020. szeptember 10-én 15 órakor lesz a közös temetőben.
Részvétfogadás a temetés előtt egy órával.
A gyászoló család
4318629